Williams-szindrómások online tábora

Williams-szindrómások online tábora

A Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT) tagjainak többsége Covid 19 fertőzés szempontjából rizikócsoportba tartozik, hiszen sok gondjuk mellett szív- és érrendszeri problémákkal is küzdenek. Ezért az idei évben, július 5-10. között – kivételesen – online tábort rendeznek számukra, amit megnyitottak más fogyatékkal élők számára is. Ezen kívül, később érdekes, kicsit nyíltabb programokat is szerveznek, annak reményében, hogy a szabadban nem lesznek veszélyben.

Az új módszertanra építve, az Egyesület az idei évben online tábort szervezett, hogy a hiánypótló programjaikat elvihessék az érintettek otthonba!

A tábor: a Társaság apraja és nagyja nagyon várja a találkozásokat, amit egyelőre online valósítanak meg. A táborban nem maradhat el a mozgás, (tánc, torna) a zene, a művészeti tevékenységek, de a résztvevőknek egy érdekes utazásban is részük lesz a világ körül, és még a buli is megvalósítható! A programban a hozzátartozók problémáiról sem feledkeznek meg: orvos, pszichológus, internetszakértő, művészettanár, és más szakemberek segítenek a családoknak, akik már alig várják a kötetlen találkozást.

Williams-szindrómások online tábora

Ráadásul a helyzet javulása lehetővé teszi, hogy most már olyan bátrak legyenek a résztvevők, hogy a tábort egy szabadtéri programmal zárják – kirándulni mennek, természetesen az óvintézkedések betartásával.

Ha nem rosszabbodik a helyzet, az MWSzT a nyár végén egy közös, családi csapatépítő hétvégét is beiktat. A további tervekről még nem mernek nyilatkozni, de már a későbbi programok szervezése is zajlik.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek