Újjászületés, felfrissülés és kirobbanó energiák

Újjászületés, felfrissülés és kirobbanó energiák

A tavasz az újjászületés, a kibontakozás és a megújulás jelképe. A napsütés, a virágzó természet és a csicsergő madarak vidám időszaka, amely motiválhat és feltöltheti lelkünket, a legtöbben mégsem használjuk ki igazán.

2024.04.05

Habár a tavaszból csak úgy árad az energia és a megújulás lehetősége, sokszor úgy röppen el, hogy észre sem vesszük, mert más dolgokra koncentrálunk. Érthető, hogy a téli sötétség és bezárva töltött órák után alig várjuk a meleg nyári hónapokat, csak úgy sóvárgunk az első vízparton tölthető napok és a nyáresti programok után, amely miatt nem vesszük észre a talán kicsit szeszélyes, de annál energikusabb tavaszi hónapokban rejlő potenciált. Hogy ne csak a nyárra való várakozással töltsük ezeket a csodás hónapokat, az AVON összegyűjtött nekünk néhány tippet, hogyan élhetjük meg és használhatjuk ki igazán a tavasz nyújtotta lehetőségeket.

Újjászületés, felfrissülés és kirobbanó energiák

Használjuk ki a jó időt

Habár a legmelegebb napok még váratnak magukra, a tavaszi napsütéses napok kiválóak lehetnek egy igazán feltöltő kinti programra. Ez a napos, de kicsit hűvösebb időszak szuper lehet kertészkedésre, kirándulásra, túrázásra, de akár egy kellemes piknikre is. Öltözzünk rétegesen, vigyük magunkkal kedvenc napszemüvegünket és élvezzük a napsütést és a friss levegőt.

Töltsük hasznosan a rossz időt

Habár a tavaszi időjárás nem tartozik a legkiszámíthatóbbak közé, akkor sem kell kétségbe esnünk, ha a nyár helyett inkább a téli hónapokat idéző szélre és esőre ébredünk. Nem véletlenül alakult ki a tavaszi nagytakarítás fogalma, hiszen ezek a hirtelen jövő hidegfrontok kiváló alkalmat nyújthatnak akár egy nagyobb lélegzetvételű takarításhoz is. A tavaszi megújulás szellemében takarítsuk ki és tegyük rendbe otthonunkat, válogassuk át régen nem használt holminkat, és ruháinkat, így tisztaságban, rendben és frissességben léphetünk át a programokkal zsúfolt nyári időszakba.

Színezzük ki napjainkat

A különböző színek bizonyítottan hatással vannak hangulatunkra és gondolkodásunkra. Használjuk ki a tavaszi színek jótékony erejét! Az ébredező természet ezerszín virágai és élénkzöld hajtásai feldobhatják hangulatunkat és az újjászületés élénkítő energiáival ruháznak fel, amint kilépünk otthonunkból. Adjuk át magunkat a színek pozitív hatásainak, járjunk nyitott szemmel, csodáljuk meg a természet gyönyörű színkavalkádját, csempésszünk vidám árnyalatokat öltözködésünkbe és sminktáskánkba, és merítsünk energiát a tavasz játékos árnyalataiból.

Merüljünk el a tavasz illataiban

A virágzó természet illatai is éppen olyan frissítő hatással lehetnek ránk, mint az élénk színek. A tavaszi levegőben keringő finom virágos aromák jó hangulatot eredményezhetnek, szép emlékeket idézhetnek fel, mitöbb, a stresszt is csökkenthetik. Használjuk ki tudatosan és merítsünk pozitivitást a virágzó természet üde illataiból. A virágos illatok jótékony hatásait pedig nem csak a szabadban töltött órákban élvezhetjük, hiszen akár parfümünk is közvetítheti számunkra. Fújjuk be magunkat például az AVON tavaszi újdonságával, a TTA Everlasting parfümmel, amely a mandulatej mellett a mandulavirág, a narancsvirág és a pézsma kirobbanó elegyével támogatja jó közérzetünket és ruház fel az újjászületés frissességével.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek