Tavaszi szépészeti kezelések

Tavaszi szépészeti kezelések

Vannak olyan esztétikai problémák, amelyeket télen könnyebben lehet palástolni és vannak olyan kezelések is, amelyekre éppen a fénytelenebb, hűvösebb hónapok a legideálisabbak.

Bőrfiatalítás, foltkorrekció mélyhámlasztással

A mélyhámlasztásról sokaknak elsősorban a bőr fiatalítása jut eszébe, és valóban, ez az eljárás remek eredményekkel kecsegtet a korai ráncképződésre hajlamos, élettelen, idősödő bőr esetében. De beválik a pattanásos, aknés hegek, májfoltok, szeplők eltüntetése, a tág pórusú, seborrhoeás bőr korrekciója, a fakó, sápadt, rossz keringésű bőr élénkítése és akár az ernyedt, feszességét vesztett kar, has és comb bőrének feszesítése.

A szintetikus anyagokkal, mind a gyógynövényekkel végzett mélyhámlasztás egy korpázó és lemezes hámlást előidéző beavatkozás, fontos, hogy a kezelések alatti néhány hétben lehetőleg ne érje fényterhelés a bőrt, ezért ideálisan éppen ezekben a téli hónapokban végezhető el a kúra.

Tavaszi szépészeti kezelések

Rozácea, pattanások eltüntetése

A bőratka egy szabad szemmel nem látható élősködő, mely a szőrtüszőkben él és faggyúval táplálkozik. Egyre több bizonyíték támasztja alá, milyen fontos szerepet játszik a pattanások és a rozácea kialakulásában. Nem lehetetlen megszabadulni tőlük, de kitartó, több hónapos odafigyelésre van szükség hozzá. Az egyes atkák életciklusa ugyan mindössze 14-28 nap, ám mivel igen gyorsan szaporodnak, a folyamatos utánpótlásuk biztosított. A kezelés során a szakember gyakorlatilag ellehetetleníti az atkák életét.

Hajhullás kezelése bőratka elleni kúrával

A hajhullás megfékezésének első lépése a haj és a fejbőr vizsgálata, a páciens kikérdezése, a probléma körüljárása. Amennyiben minden más kizárható, és a vizsgálat során is arra jutunk, hogy a bőratkák jelenlétének tudható be a hajhullás, ennek megfelelően kell megkezdeni a kúrát. Ha a hajhulláson túl a korábban egészséges haj elveszti a fényét, töredezetté válik, viszketni kezd, korpás, érzékeny lesz, esetleg gyulladásos foltokat is felfedezünk, rendszerint kiderül, hogy ez szintén az atkáknak „köszönhető”.

Peterman Krisztina
kozmetikus mester, gyógykozmetikus, trichológus

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek