Szervezetünk nélkülözhetetlen és sokoldalú építőkockája

Szervezetünk nélkülözhetetlen és sokoldalú építőkockája

(Hirdetés) Erős csontok, rugalmas ízületek, ragyogó́ bőr. Hogy mi a közös bennük? A szilícium. Itt az ideje, hogy jobban megismerkedjünk ezzel a nélkülözhetetlen nyomelemmel, amelynek hiánya egyszerűen felismerhető! A lista hosszú, érdemes végig olvasni, hogy miért elengedhetetlen a megfelelő napi szilíciumbevitel.

Mindannyian aggódunk így-vagy úgy az öregedés miatt. Ki a bőrét félti, ki a haját és igyekszünk megóvni az egészségünket. Épp ezért odafigyelünk az életmódunkra, sportolunk, egészségesen táplálkozunk, különféle készítményekkel ápoljuk bőrünket, hajunkat. Rengeteg információval találkozunk mindennapjaink során, melyek arra figyelmeztetnek, hogy milyen vitaminokkal óvjuk egészségünket, szépségünket. A nyomelemekről viszont korántsem hallani annyit, mint a vitaminok szükségességéről. Pedig fontos erről beszélnünk, mert szerepük ugyanakkora, mint a vitaminoké. A szilíciumot külön ki kell emelnünk, mert sokan nem tudják, milyen jelentős funkciókat lát el szervezetünkben.

Szervezetünk nélkülözhetetlen és sokoldalú építőkockája

Nélkülözhetetlen nyomelem

A szilícium létfontosságú nyomelem, nélkülözhetetlen

 • az erős csontokhoz
 • a rugalmas ízületekhez
 • a bőr ragyogásához

A szilícium hiányában szervezetünkben nem hasznosul megfelelően a D-vitamin, a kalcium és a glükózamin. Mivel a kötőszövetünk felépítésében vállal óriási szerepet, ezért hiánya a szervezet egész területére hatással van.

Ha kevés van belőle

A kor előrehaladtával csökken a szervezetben található szilícium mennyisége, 40 éves kor fölött már különösenfontos odafigyelnünk a szilícium pótlására, mert az emberi testnek napi közel 17-40 mg szilíciumbevitelre van szüksége.

Szervezetünk nélkülözhetetlen és sokoldalú építőkockája

Sok-sok tünettel jelzi a szervezetünknek, ha csökken a szilícium szintje:

 • rossz vérkeringés
 • ízületi gyulladás, ízületi fájdalom
 • lassú sebgyógyulás
 • ráncok megjelenése
 • bőrszárazság
 • fénytelen körmök
 • gyenge, töredezett, elvékonyodott haj
 • csontritkulás
 • elkezdődik az elkerülhetetlen öregedés folyamata

A szervezetünk nagyon megsínyli, ha tartósan nem jut elegendő̋ szilíciumhoz: a bőr hamarabb ráncosodik, az ínszalagok meglazulnak, az érelmeszesedés folyamata felgyorsul, a csontritkuláskockázatanövekszik, a sebek éségésisérülések lassabban gyógyulnak, kevésbé́ leszünkvédettek a fertőzésekkel szemben, de a szívés az érrendszer, az anyagcsere, az idegrendszer, valamint a csontozat és az izomzat egészségesműködése is veszélybekerül.

A szilícium a hosszú távú aktív egészségmegőrzés és vitalitás, valamint az öregedési folyamatok késleltetésének fontos anyaga. A Flexipure Original bioaktivált szilíciumotéscsalánttartalmazó́ étrendkiegészítő elősegítia kollagénszintézist, erősíti az immunrendszert éshozzájárul a vitalitásmegőrzéséhez.

Szervezetünk nélkülözhetetlen és sokoldalú építőkockája

De arra az esetre is létezikgyorssegély, ha már a térdünkben, vállunkban, könyökünkbenérezzük a szilíciumhiány miatt jelentkező̋ ízületifájdalmakat. A Flexipure Instant géllellokálisancsillapíthatjuk a fájdalmatés a gyulladást – praktikus roll-on adagolófejénekköszönhetőenkényelmesenvihetjük fela sajgó́ területekre.

A Flexipure termékcsalád forgalmazója a Ceumed Kft. Az étrendkiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és egészséges életmódot. További információ: https://flexipure.eu/hu/

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek