Szájhigiénia: így őrizd meg az egészségedet! (x)

Szájhigiénia: így őrizd meg az egészségedet! (x)

Tudta, hogy számos betegség a szájüregben kezdődik? A szájüregi betegségek rengeteg embert érintenek, becslések szerint 3,5 milliárd ember szenved valamilyen orális problémától világszerte. (hirdetés)

2024.01.03

Szájhigiénia: így őrizd meg az egészségedet! (x)

Az állítólagosan „ártalmatlan” betegség jelei, mint például az ínyvérzés súlyos állapotokhoz vezethetnek, akár terhességi szövődményekhez, rossz vércukorszinthez vagy fokozott szív- és érrendszeri betegségek kockázatához.

A szájüregi betegségekért elsősorban lepedékbaktériumok felelősek, amelyek lepedékként tapadnak a foghoz, és fogszuvasodást vagy ínybetegséget okozhatnak. Ideális táptalajt biztosítanak az orális baktériumok elterjedéséhez, amelyek legrosszabb esetben gyulladásos méreganyagokat képezhetnek és elterjedhetnek az egész testben.

A lepedékbaktériumok által termelt sav megtámadhatja a fogzománcot és fogszuvasodást okozhat, irritálhatja az ínyt és gyulladást okozhat az ínyben, ami a fogágy gyulladásához is vezethet. Az orális baktériumok elterjedése a tüdő, a gyomor és a bélrendszer területét is elérhetik, növelve ezáltal az általános betegségek, például a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a demencia vagy a bonyolult terhességi folyamatok kockázatát.

Egészséges szájüregben azonban a lepedékképződés csak minimális mértékben megy végbe, és terjedése jó szájhigiéniával megelőzhető.


Szájhigiénia: így őrizd meg az egészségedet! (x)

Hogyan tartható egészségesen a szájüreg?

Egyértelmű, hogy az alapos, napi szájhigiénia segít megőrizni a száj és ezáltal az egész test egészségét, azonban klinikai tesztek igazolták, hogy az elektromos fogkefék alaposabban tisztítanak manuális társaiknál. Ugyanakkor az sem mindegy, hogy szónikus vagy mágneses fogkefét választunk. Egy szónikus fogkefe egyetlen típusú, előre-hátra mozgást végez, ezzel szemben az új Oral-B iOTM mágneses fogkefe meghajtója mikrorezgéseket generálva az energiát közvetlenül a fogkefefejbe szállítja, amelynek oszcillációs-rotációs (rezgő-forgó) mozgása minden eddiginél aprólékosabb és hatékonyabb fogápolást eredményez, különösen a nehezen elérhető fogközökben és az ínnyel érintkező fognyaknál.

A nyolchetes klinikai vizsgálat alatt a felhasználók 83 százalékának javult az íny és a teljes szájüregi állapota. A mágneses technológia a közelmúlt nagy áttörése a szájhigiéné területén. A technológiát először a P&G használta az Oral-B iOTM fogkeféjében, és a klinikai vizsgálatok hamar megerősítették hatékonyságát, azaz, hogy a mágneses technológiának köszönhetően az Oral-BTM akár 48%-kal több lepedéket képes eltávolítani az ínyszélen, mint egy szónikus fogkefe. Egy dolog biztos, szónikus, vagy mágneses, elektromos vagy kézi, a napi minimum két alapos fogmosás elengedhetetlen a szájüreg egészségének megtartásához!

Képek forrása: Oral-B


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek