Ricinusolaj mindig legyen otthon

Ricinusolaj mindig legyen otthon

A ricinusolajat már az „ősidők” óta alkalmazzák különféle egészségügyi problémák kezelésére. Sok szépségápolási és kozmetikai termékben is feltűnik, hiszen nagyon jót tesz például a bőr és a haj egészségével. A ricinusolaj antimikrobiális, gyulladáscsökkentő és hashajtó hatással is rendelkezik, amellett, hogy számos egészségügyi előnye is van. A cikkben ezúttal a ricinusolaj csodás hatásairól lesz szó.

A ricinusolaj nagy mennyiségben tartalmaz ricinolsavat, amely egy egyszeresen telítetlen zsírsav. Gyógyszertárakban is megvásárolhatjuk, leggyakrabban székrekedés kezelésére alkalmazzák. Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így nagyon hasznos lehet azok számára is, akik ízületi gyulladásban szenvednek.

Ez az olaj tehát nagyon hasznos, ha gyakran kell megküzdenünk székrekedéssel, hiszen jó hatással van a belek mozgására és hashajtó tulajdonsággal is rendelkezik. Azonban, ha székrekedési gondjaink vannak, először mindenképpen vizsgáltassuk ki magunkat. A beleknek nem jó, ha folyamatosan valamilyen hashajtókat használunk, hiszen ezek a szerek a bélflóra egyensúlyát is felboríthatják. A székrekedés elkerülése érdekében táplálkozzunk egészségesen és mozogjunk rendszeresen.

Ricinusolaj mindig legyen otthon

A ricinusolaj a gyulladás csökkentésében is verhetetlen, de remekül csillapítja a fájdalmat is. Lokális alkalmazása során is érvényesül a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása, éppen ezért javasolható azoknak, akiknek ízületi gyulladásuk van, illetve azok is hasznát vehetik, akik aranyérben szenvednek.

A ricinusolajjal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy csökkenti a ráncok mélységét és késlelteti azok megjelenését, így a szépségápolásban is bátran alkalmazhatjuk.

Hetente egy-két alkalommal kenjük be vékonyan az arcunkat, de csak egy alapos arctisztítást követően. Feküdjünk le 20 percre pihenni, majd bő langyos vízzel mossuk le a be nem szívódott olajat az arc bőréről. Az arcunkat is érheti oxidatív károsodás, de a ricinusolaj némileg csökkenti ezeket, mégpedig a gyulladáscsökkentő hatása révén.

A ricinusolajban található ricinolsav mérsékli a fájdalmat és a gyulladást, így remekül elbánik az olyan bőrbetegségekkel, mint például a pikkelysömör vagy az ekcéma. Csak kenje rendszeresen az érintett bőrfelületet ricinusolajjal és meglátja, hamarosan nyoma sem lesz a bőrbetegségnek.

Forrás: Gyógyszer nélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek