Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Átfogó weboldal segíti a daganatos betegek tájékozódását, például támogató étrenddel.

Amikor valaki egy daganatos betegség diagnózisával szembesül, rendkívül nehéz helyzetbe kerül. Vizsgálatok követik egymást, műtétekről, kezelésekről kell dönteni, miközben legtöbbször talán nem is érti a beteg, hogy mi történik. Ebben a nehéz helyzetben a betegeknek és a hozzátartozóknak is szükségük van megfelelő támogatásra, ami leveszi a tehetetlenség terhét, segít megőrizni egy olyan életminőséget, ami megkönnyíti a mindennapokat, segíti a kezeléseket, és javítja a túlélés esélyét, úgy, hogy közben nem okoz károkat.

A daganatos betegek nagy része nincs tisztában se a számukra megfelelő táplálkozással, se annak a kezelések alatti és utáni jelentőségével. A nem elegendő vagy a rossz helyről szerzett információk jelentős gondot okozhatnak a kezelés és a felépülés során, melyek nagymértékben ronthatják a gyógyulás esélyét, az életkilátásokat és az életminőséget.

A daganatos betegségek továbbra is a megbetegedés és a halálozás vezető okai világszerte. A megbetegedések száma várhatóan az elkövetkező évtizedekben is számottevően növekedni fog, így fontos foglalkozni dietetikai szempontból is ezzel a témakörrel, hogy közreműködhessünk a betegek terápiájában a sikeres gyógyítás, gyógyulás érdekében.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja

Ez a mellrák elleni hónapnak a küszöbén még fontosabb, hiszen ez a nőket leginkább érintő daganatos megbetegedés, évről évre sokan kell, hogy megküzdjenek a kezelések hatásaival. Ebből adódóan a mellrákos beteghez jut el a legtöbb ellentmondásos, akár téves információ, ami miatt a betegek sokszor szoronganak, nagy nyomás helyezedik rájuk. Ráadásul ezek a megtévesztő, rossz információk akár egészséget károsító étrendi és életmódbeli, sokszor szélsőséges szokások kialakulásához vezethetnek, ez pedig romló életminőséget (stressz, szociális kapcsolatok, kimerültség, stb.), romló tápláltsági állapotot, és romló kezeléshatékonyságot is okozhat.

A tamogatoetrend.hu oldallal az volt a célunk, hogy mindenki számára értelmezhető, alkalmazható, szakmailag megfelelő, hiteles információkat adjunk a betegek és a hozzátartozók kezébe, amivel ők magus is hatékonyan támogathatják a gyógyulást.

 

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek