Nehezen érti a beszédet? Egy speciális chip segíthet!

Nehezen érti a beszédet? Egy speciális chip segíthet!

Számos embernek okoz nehézséget a beszéd megértése, noha a hallását még jónak érzi. Egy speciális hangchip segítségével a beszédértés képessége javítható.

 

Egyre több ember számol be arról, hogy problémát okoz számára mások beszédének megértése, leginkább társaságban és TV nézés közben. Ennek a hátterében a magas frekvencia tartományba eső hangok elvesztése is állhat, melyről sok esetben az érintetteknek nincsen tudomása. Az ok lehet keringési rendellenesség, cukorbetegség, hirtelen hallásvesztés vagy munkahelyi zajártalom.

A magas hangok elvesztése a beszédet homályossá és érthetetlenné teszi. A hallásveszteségben szenvedők nem hallják vagy gyakran felcserélik az olyan mássalhangzókat, mint az s, f, t, k, h és g.

Különösen háttérzajban vagy zenei aláfestésű TV műsorok esetén korlátozott a beszédértés. Akik a magas hangokat nem hallják, gyakran nem ismerik fel, hogy hallásproblémájuk van, hiszen a mély hangokat még gond nélkül megértik és sok esetben a környezetükben lévők rossz artikulálására fogják a beszédértési problémák okát. Ennek ellenére ezen emberek számára is rövid időn belül eljön a pillanat, amikor a félrehallások nyomasztóvá válnak.

Új, speciális hangchipet fejlesztettek ki

Svájci kutatók egy új, hangchipet fejlesztettek ki, amely újra érzékelhetővé teszi a beszédet, különösen a magas frekvencia tartományban. A chip felismeri, hogy milyen környezetben tartózkodik a beszélgető partner és csak az ő hangját erősíti fel, a környezet zaját elnyomja, illetve automatikusan a legoptimálisabb, hallásnak megfelelő beállításokat alkalmazza. A több szinkron mikrofonnak köszönhetően, ez a technológia képes valamennyi irányból érkező hangot felismerni és a másodperc töredéke alatt kiválasztani azt az irányt, ahonnan a beszélő hangja érkezik. A svájci kutatók szerint ez nagymértékben segíti a beszédértést, különösen társaságban.

Jöjjön el hozzánk és próbálja ki a hangchippel ellátott készülékeinket kötelezettségmentesen február 1. és 28. között.

Nehezen érti a beszédet? Egy speciális chip segíthet!

Nehezen érti a beszédet? Egy speciális chip segíthet!

Nehezen érti a beszédet? Egy speciális chip segíthet!

 


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek