Néhány ok, amiért érdemes mézet fogyasztani

Néhány ok, amiért érdemes mézet fogyasztani

Az, hogy a víz hasznos, és minél többet igyunk, már rég tudjuk. A testünk nagy része vízből áll, és a szervek optimális működéséhez elengedhetetlen. Sőt! Még az agyműködést is segíti. De adhatsz hozzá mézet, és meglepődve fogod tapasztalni áldásos hatásait.

Tudom mire gondolsz, a méz tele van cukorral. Hogyan lehet egészséges? Én mégis azt mondom, hogy minden nap igyál meg egy pohár langyos mézes vizet és meglátod, mi történik. A keverék egyszerű: egy pohár langyos vízhez egy teáskanál mézet keverj.

Csökkenti a gázképződést

Ha úgy érzed kellemetlenül feszít a hasad, felfújódtál, igyál meg egy pohár mézes vizet. Rövid idő alatt semlegesíti a gázokat.

Megdobja az immunrendszert

Antibakteriális hatású és tele van enzimekkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal, amelyek védik a szervezetet. 18 féle aminosavat, káliumot, foszfort, nátriumot, kalciumot, magnéziumot, B-és C- vitamint tartalmaz.

Méregtelenít

A méz és meleg víz kombinációja az egyik legkellemesebb és hatékony módja a szervezet méregtelenítésére. Ha még egy fél citrom levét is hozzá facsarod, tovább növeled a hatékonyságát.

A bőr meghálálja

Igen! A méz természetes antioxidáns, ami azt is jelenti, hogy segít a bőr fiatalságát megőrizni. Hála az antibakteriális tulajdonságainak a bőr tisztább lesz, mint valaha.

Nem fogsz meghízni tőle

Az első gondolatod, hogy cukor van benne, tehát biztos a hízás. Mégsem! A méz nem fehér cukor, ami nem természetes cukor. Viszont, ha természetes cukrot fogyasztasz, mint amilyen a méz is, akkor megszűnik a sóvárgásod a kekszek, sütemények, finomított cukrok iránt.

Enyhíti a torokfájást

Oka van annak, hogy a mézes víz a téli kedvenc italoddá válik. Csökkenti a torokfájást és felmelegít a hidegebb hónapokban. A méz természetes orvosság a légúti fertőzések és a köhögés ellen.

Szabályozza a vércukorszintet

Említettem a mézben lévő cukor nem ugyanaz, mint a fehér cukor. A fruktóz és glükóz segít a szervezetnek szabályozni a vércukorszintet.

Csökkenti a szívbetegség kockázatát

A flavonoidok és antioxidánsok csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Kutatások kimutatták, hogy a méz lelassítja a koleszterin oxidációs folyamatait a vérben.

Forrás: Lifehack

Néhány ok, amiért érdemes mézet fogyasztani

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek