Mindent a tükörsima arcbőrért

Mindent a tükörsima arcbőrért

A koreai bőrápolásról napjainkban sokat lehet hallani, köztük olyan különleges összetevőkről, mint a csiganyál vagy az aranygomba, illetve azokról az arcápolási aranyszabályokról, amelyekre az ázsiai nők esküsznek. Hogy bővítsük tudásunkat, az AVON Szépségszakértője, Károlyfi Edit most elkalauzol bennünket a legújabb k-beauty trendbe, az un. glass skin-be, és megmutatja, hogyan érhetünk el mi is tükörsima arcbőrt, akár néhány egyszerű lépésben.

Glass skin, eszik vagy isszák?

A szakértők tudják, a ragyogó bőr igazi titka sosem egy highlighter palettában lakozik, hanem a megfelelő arcápolási rutinban. A „glass skin” a bőrünk legegészségesebb képét hivatott elérni, ez a k-beauty rutin a duplatisztítás utáni könnyű, hidratáló szérumok és esszenciák akár hétszeres felvitelén alapszik. Nem riad meg a hidratáló bőrápolási lépések sorozatától, ennek ellenére nincs egyetlen, általánosan elfogadott módszer a tükörsima bőr elérésére, egyénről egyénre változhat. Egy dolog fontos viszont, sosem a sminktől várja a tökéletes eredményt. Az Avon szépségszakértője leszűkítette ezt a rutint nekünk néhány kulcsfontosságú lépésre, hogy bőrünk igazán harmatosnak és ragyogónak hasson.

Mindent a tükörsima arcbőrért

Melyek a legfontosabb lépések?

1. Dupla tisztítás
Így lehetünk igazán biztosak abban, hogy a nap folyamán felgyülemlett szennyeződés, smink és fényvédő teljes mértékben eltűnik arcunkról, és tiszta lapot kínálhatunk a következő lépéseknek. Használjuk az Avon Care 3 az 1-ben arctisztító micellás vizet és az Avon Anew Sensitive+ kettős hatású arctisztító krémet ebben a sorrendben, így bőrünk nem szárad ki, de mégis tökéletesen tiszta lesz.

2. Tonikok, szérumok, esszenciák – a folyékony kozmetikumok ideje
Arcmosás után itt a tonik ideje, amely segít visszaállítani a bőr pH-értékét, előkészíti arcunkat a rutin további lépéseire. A Szakértő kedvence az Avon Anew regeneráló tonik, a benne rejlő B3-vitamin azonnal fokozza bőrünk hidratáltságát, csökkenti nedvességvesztését és növeli simaságát. Következhet egy hidratáló szérum, amivel senki sem lőhet mellé. Az Avon Anew ránctalanító és bőrfeltöltő szérum azonnal és mélyen hidratálja bőrünk, a hialuronsav erejével simítja ki egyből arcunk, így az teltebb, rugalmasabb és simább külsőjűvé válik. A legfontosabb, hogy annyi esszenciát, szérumot, ampullát vagy arcolajat rétegezzünk, amennyi csak jól esik, a hidratáló összetevők sosem vesznek kárba a „glass skin” rutin elvei szerint, csupán még egészségesebbnek és üdébbnek tűnik tőle tekintetünk.

3. Hidratálás és védelem
Keressünk olyan hidratáló krémet, amely azonnali hidratálást biztosít mégis könnyed, összeolvad az előző lépések esszenciáival és egyben le is zárja rutinunkat. Károlyfi Edit az Avon Anew Sensitive+ kettős hatású arckrémre esküszik, amely szabadalmazott Protinol™ technológiával növeli 2 kollagéntípus termelődését. Vigyük fel arcunk teljes területére és nyakunkra is. Ezt megelőzően ráerősíthetünk szemkörnyékünk hidratáltságára is az Avon Anew Sensitive+ kettős hatású szemránckrémmel és apró, finom, ütögető mozdulatokkal oszlassuk el a területen.

4. Napszakok fontossága
Természetesen vannak olyan lépések, amelyeket napszaktól függően végzünk el. A hámlasztást érdemes éjszakára tartogatni, még a fényvédő felvitelét a reggeli rutinba építsük bele. Esténként lehet jól esik arcmaszkot felvinni, míg a korai órákban kevesebbet foglalkozni bőrünk ápolásával. Tapasztaljuk ki, mi működik, viszont a hidratálást semmiképpen se felejtsük ki.

Amikor bőrünk egészségéről beszélünk, fontos megjegyezni, hogy egy jó rutin sokat tehet, de mellette életmódunk is kulcsszerepet játszik állapotában. A fentiek mellett ügyeljünk arra, hogy sok vizet igyunk, sok gyümölcsöt és zöldséget együnk, hogy belülről kifelé ragyoghassunk. Kövessük ezeket a lépéseket, és pillanatok alatt lemondhatunk a nehéz alapozókról, hogy az arcbőrünk szerepelhessen a reflektorfényben.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek