Itt kérhet lelki támaszt a járvány idején

Itt kérhet lelki támaszt a járvány idején

Kihez fordulhatnak azok, akik a járvány miatt kialakult helyzetben bizonytalanná váltak, szoronganak, félnek? A pszichológus szakma is az online térbe költözött: a Pszi Pont nevű oldalon elérhető pszichiáterek, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek azt vállalták, hogy néhány alkalommal térítésmentes segítséget, krízisintervenciós szolgáltatást nyújtanak online vagy telefonon keresztül.

Pszi Pont nem egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést kínál. Néhány példa, amivel a szakemberekhez fordulhat: ha erős szorongás tör önre;ha olyan fizikai tünetei vannak (pl. rosszul alszik, fáj a mellkasa, gombócérzés van a torkában), amelyeket korábban nem tapasztalt;
- ha elvesztette a tájékozódási pontot a sok információ között, és már nem tudja, mit is kellene tennie;
- ha segítséget szeretne kérni abban, hogyan alakítsa ki saját/családja/gyermekei napirendjét a feszültségek csökkentése, minimalizálása érdekében;
- ha tanácstalan, hogy mit mondjon a gyerekeinek a kialakult helyzetről, hogy a lehetőségekhez képest biztonságban érezzék magukat.

Itt kérhet lelki támaszt a járvány idején

A szakemberek azt kérik, hogy mindenki gondolja át, mielőtt segítséget kér: valóban ingyenes segítségre van-e szüksége. Kérik, hogy akkor forduljon csak hozzájuk, ha egyértelműen nincsen lehetősége finanszírozni néhány órás segítséget.

Pszi Pont – Önkéntes segítő szakemberek és elérhetőségeik.
Részletek és további fontos információk az ingyenes pszichológiai segítségnyújtással kapcsolatban ITT találhatók. Az oldal további rengeteg hasznos információval szolgál!

Megküzdés a krízisben – a Pszi Pont gyűjtése (akut segítségek, önkéntesek, tájékoztató anyagok, megküzdést segítő jó gyakorlatok, segítség szülők számára)

Azonnali segítségnyújtás
Ha úgy érzi, hogy Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének vagy munkatársának azonnali segítségre van szüksége, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni az ITT található telefonszámokon.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek