Ismert emberek küzdenek a párkapcsolatokért

Ismert emberek küzdenek a párkapcsolatokért

Számos híresség, például Dobó Kata, Jordán Adél, Schell Judit, Mészáros Máté, Szervét Tibor és Varga Tamás olimpiai bajnok is csatlakozik a párkapcsolatok fejlesztéséért életre hívott Szeretetkert NAP rendezvényéhez. Ott lesz még két házaspár, Gryllus Dorka és Simon Kornél, valamint Dragomán György és Szabó T. Anna is. A program megálmodója dr. Piczkó Katalin pszichiáter, aki terápiás munkája során több ezer ember párkapcsolati problémáit ismerte meg. Árnyéktársak vagy alkotótársak vagyunk a közös életünk során? Az esemény résztvevői erre a kérdésre keresik a választ.

„Alig tudok boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatról a környezetemben és a praxisomban. A házasságok fele és a komoly párkapcsolatok nagy része is szakításba torkollik” - mondta dr. Piczkó Katalin arról, hogy miért érezte fontosnak a szeptember 16-i Szeretetkert NAP megrendezését. „Szeretnénk segíteni a zsákutcák felismerésében. Természetes, ha egy tartós kapcsolatban megjelennek konfliktusok és ezekkel bátran szembe is kell néznünk. Optimális esetben éppen ezekből helyzetekből tudunk fejlődni, növekedni, mélyebben kötődni” - mondta el a pszichiáter. Az esemény célja, hogy működő, inspiráló mintákat mutasson a közönségnek.

Ismert emberek küzdenek a párkapcsolatokért

Szabó T. Anna és Dragomán György videón jelentkeznek be, hogy a saját történetükön keresztül világítsák meg, miként lehetünk egymás alkotótársai. Gryllus Dorka és Simon Kornél az ország egyik legismertebb színész-házaspárja. Több mint egy évtizede vannak együtt, beszélgetésük során kapcsoltuk erőforrásairól és a nehézségekről is vallanak.

Pál Ferenc (Feri atya) Függőségtől az intimitásig címmel tart előadást, de az érdeklődők találkozhatnak dr. Buda László pszichiáterrel is, aki arról beszél majd, hogy egy párkapcsolatban hogyan tudunk szárnyakat adni egymásnak.

Piczkó Katalin improvizációs színházi előadásai telt házzal és neves színészekkel zajlanak szerte az országban. Ezen az estén a MOM Kult színpadán lesz látható a párkapcsolati játék. Mindannyian tudunk változni, a tanult mintáinkat átalakítani. A konfliktusok során gyakran gyermekkori sérüléseink kelnek életre. Ha jobban rálátunk ezekre, megértjük önmagunkat, a másikat, esélyünk lesz a romboló minták megváltoztatására. A különbözőségekről pedig megtanulhatunk építő módon beszélgetni. A Szeretetkert Napon szakemberek segítségével a párok és egyedülállók is bejárhatják azt a szimbólumrendszert, amely segít végiggondolni a kapcsolatban leggyakrabban megjelenő problémás területeket. Útmutatót kapnak ezek átalakításához is” – mondta dr. Piczkó Katalin.

 

SzeretetkertNAP a párkapcsolatokért

2023. szeptember 16. (szombat), 14.30

MOMKult, Budapest, 1124 Csörsz utca 18.

https://www.facebook.com/events/996758188237136
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek