Hialuronsav fontossága nyáron (x)

Hialuronsav fontossága nyáron (x)

A nyári időszakban különösen sokat halljuk, hogy a hialuronsav jótékony hatással van bőrünkre és egyre többen keresnek, használnak hialuronsav tartalmú termékeket. De mi is valójában a hialuronsav és melyek azok a tulajdonságai, amelyekkel hozzájárul bőrünk védelméhez, kezeléséhez? (hirdetés)

2022.06.01

A hialuronsav egy poliszacharid, azaz egy cukor természetű makromolekula, mely minden élő szervezet szövet és sejtközötti állományában megtalálható. A bőr és az extracelluláris mátrix fő alkotóeleme. Nagy vízmegkötő képességének köszönhetően saját térfogatának 1000-szeresét képes a vízből megkötni ezzel segíti a bőr:
- egészséges hidratáltságának
- rugalmasságának
- védekező képességének fenntartását

Kulcsszerepet játszik többek között:
- a szövetek regenerációjában
-a gyulladásos reakciókban
-a bőr sebgyógyulási fázisaiban

Hialuronsav fontossága nyáron (x)

Bár a meleg beköszöntével fokozzuk folyadékbevitelünket, ennek ellenére bőrünk könnyebben kiszáradhat főképp a napsugárzásnak köszönhetően, ezért ajánlott külsőleg is hidratálni, támogatni bőrünk vízháztartását.

A nyári hónapok alatt bőrfelületünk egyre nagyobb része van kitéve a közvetlen környezeti hatásoknak, így még fontosabb, hogy pótoljuk az elveszett víztartalmat. Csak a kellően hidratált bőr tud megfelelően regenerálódni.

Ilyenkor fokozottan érik bőrünket különböző irritációk, sérülések: Például napégés, kerti sütögetés vagy grillezés közben keletkező égési sebek, strandon vagy fesztiválon szerzett könnyebb sérülések, horzsolások, vágások. De akár kertészkedés közben is érhet minket sérülés, rovarcsípés.


Hialuronsav fontossága nyáron (x)

Ha a sérült bőrfelületet gyorsan, természetesen akarjuk gyógyítani nagyon fontos, hogy a hialuronsav az alkalmazott készítményben kellően magas koncentrációjú és megfelelő molekulatömegű legyen, illetve elengedhetetlen a nagyfokú tisztasága is. Ezen tulajdonságokkal rendelkező hialuronsav tartalmú készítmények hatékonyabban fejtik ki kedvező hatásukat és felgyorsítják a hámképződést, támogatják a természetes regenerációs folyamatokat, enyhítik a bőrpírt és a viszketést.

A ialuset család minden termékében magas tisztaságú, biofermentációval előállított hialuronsav található, amely nagy hatékonysággal segíti a sebgyógyulást, sebre szabott molekulamérettel. Praktikus csomagolásuknak köszönhetően bárhova bármikor magunkkal vihetők.


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek