Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez

Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez

(Promóció) Azt már a gyerekek is tudják, hogy koronavírus terjedése ellen rendszeresen fertőtlenítésre van szükség, de nem mindegy, mivel és hogyan. Megmutatjuk azt a hét szabályt, amit érdemes betartani.

2020.10.20
Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez
  1. Ellenőrizzük, hogy a fertőtlenítőszer alkalmas-e a vírusok elpusztítására, mert nem mindegyik fertőtlenítőszer ilyen. A bőr-és felületfertőtlenítőkön kötelező feltüntetni, hogy milyen kórokozók ellen hatásosak. Csak olyan terméket vegyünk, amelyiken szerepel a vírusölő (virucid) hatás. A BradoLife fertőtlenítőszerektöbbségének baktériumölő (baktericid), gombaölő (fungicid) és vírusölő (virucid) hatása is van.
  2. Az alkoholtartalmú kéz- és felületfertőtlenítők közül a 70-80 százalékos etanol (etil-alkohol) és/vagy izopropil tartalmú szerek hatásosak a vírusok ellen. A BradoLife 70 százalék fölötti alkoholtartalmú virucidtermékei megfelelő felhasználás esetén a kórokozók 99,9 százalékát elpusztítják.
  3. A fertőtlenítőszer használatakor figyeljünk az előírt behatási idő betartására, azaz arra, hogy mennyi időre van szüksége a szernek a vírusok elpusztítására. Ha például egy kézfertőtlenítőt túl hamar lemosunk, nem tudja kifejteni teljesen a hatását.
  4. A kézfertőtlenítésnél arra is figyeljünk, hogy az egész kézfelületünket alaposan dörzsöljük át, mossuk meg. A „szokásos” gyors kézmosás hamis biztonságérzetet ad, hiszen a kórokozók jelentős része a kezünkön marad.
  5. A vírusok elleni védekezésben fontos, hogy a kezünket és a gyakran használt felületeket rendszeresen fertőtlenítsük. A bőr- és felületfertőtlenítésre a megfelelő szert használjuk, hogy a leghatékonyabban fejthesse ki a hatását. A Bradokéz- és felületfertőtlenítői közül mindig ki tudjuk választani a legalkalmasabbat.
  6. Otthon, az irodában és a munkahelyen tegyük lehetővé a könnyű és gyors kézfertőtlenítést. Érdemes a táskánkban is magunkkal vinni kis kiszerelésű BradoLife gélt, törlőkendőt vagy sprayt, hiszen nem mindenhol találunk fertőtlenítési lehetőséget, ahol egyébként az indokolt lenne.
  7. A kézfertőtlenítő gélek fontosak a vírusok terjedése ellen, de rendszeres használatuk igénybe veszi a kezünket, ezért érdemes naponta bekennünk kézápoló krémmel. Erre ideálisak a Dermaflora 0% termékei, amelyek segítenek megőrizni bőrünk egészségét a fertőtlenítőszerek gyakori használata esetén.

Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez

A fertőtlenítőszereket biztonságosan alkalmazza! Használat előtt mindig olvassa el a címkét és a használati utasítást!

Hét szabály a vírusok elleni hatékony fertőtlenítéshez

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek