Ezt teszi plusz 2 óra alvás

Ezt teszi plusz 2 óra alvás

Sarah Chalmer, egy 46 éves brit nő kipróbálta, milyen hatással lesz rá, ha 6 óra helyett 8-at alszik. Az eredmény megdöbbentő.

 

 

Eddig is tudtuk, hogy az alvás kulcsfontosságú egészségünk és szépségünk megőrzésében. Míg egyeseknek 8 óra alvásra van szüksége, az átlagnak elég a 6 is. Állítólag.

 

Sarah Chalmers, egy 46 éves nő az Egyesült Királyságban részt vett egy alváskutatási kísérletben. A kutatás az elegendő alvás követlezményeire volt kíváncsi.Ezt teszi plusz 2 óra alvás

 

"A kísérlet elején többnek néztem ki, mint 46", nyilatkozta Sarah. "A szemem karikás volt, a pórusaim tágag, az arcom színe fakó. Fáradtnak látszottam, és türelmetlen voltam."

 

A kísérlet első fázisában Sarah 4 órát aludt éjszakánként (2-től 6-ig). Bár fáradtnak nem érezte magát, kipihentnekk sem, és minden délután úgy érezte, mélyponton van. A második fázisban 5 és fél-6 órát aludt éjszakánként, ebben az időszakban nagyon gyorsan elfáradt, és sok édességet evett, hogy legyen elegendő energiája.

 

A szakértők szerint a kevés alvás miatt Sarah szervezetében több kortizol, azaz stresszhormon termelődött, ami miatt ingerlékeny, türelmetlen lett. Az arcbőre is egyre csúbyább lett, és a növekedési hormon hiánya miatt nem tudott regenerálódni a szervezete.

 

A kísérlet utolsó fázisában legalább 8 órát aludt éjszakánként, és az eredmény már egyetlen hét után látszott az arcán - kisimult lett, a szem alatti karikái eltűntek. Sarah azt állítja, sokkal kevésbé volt ingerlékeny ez alatt az idő alatt.

 

Forrás: dailymail

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek