Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

A lakástrendek évről évre változnak, egyes változatok azonban kiállják az idő próbáját. Az alábbiakban olyan trendeket gyűjtöttünk össze, amelyek meghatározóak a csempetrendeket illetően a fürdőszobákban. Ha felújítást tervezünk, érdemes inspirálódni!

Mintás dekorcsempék

Ha valami igazán izgalmasra és energikusra vágyunk, a mintás dekorcsempékre bátran számíthatunk. Használatukkal egyedi megoldásokat alakíthatunk ki, és még a kreativitásunkat is szabadon engedhetjük. Képesek modern hatást kelteni egyfalas és sávos felhelyezés esetén is, csupán az a kérdés, meddig szeretnénk elmenni és mit vállalunk be.

Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

Színes csempék

Hasonlóképpen energikus és vagány megoldást kínálnak a színes falicsempék, amelyek egy csapásra törik meg a helyiség egyhangúságát. Az ilyen felületek bebizonyítják számunkra, hogy nem kell félni a merész kompozícióktól és a színektől, sőt, 45 fokos elforgatást is bátran alkalmazhatunk. Az ilyen falicsempéket matt és fényes felülettel is megtalálhatjuk.

Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

 

Természetes hatású falicsempék

A természetes anyaghasználat soha nem megy ki a divatból. A letisztult elegancia hívei számára a természetesség és a modern dizájn tökéletes ötvözetet képez. A homokszínű csempék és a barnás árnyalatok minden lakásban megállják a helyüket, legyen szó fiatalos, letisztult vagy akár díszített lakberendezési stílusról. Sőt, a földszínek természetes megjelenése tökéletes választás lehet a fürdőszobákban és a konyhákban is.

Mediterrán csempék

Az életigenlő mentalitást magában hordozó mediterrán stílus a falicsempék esetében is népszerű irányvonalnak mondható. Akár az egyszerű formavilágot képviselő olasz, a kopottas színeket felvonultató francia, az energikus spanyol vagy a kék-fehér görög irányzat áll hozzánk közel, könnyedén megtalálhatjuk azt változatot, amelyik tökéletes összhangot teremt az otthonunk lakberendezési tárgyaival. A mediterrán csempék természetességükkel és eleganciájukkal a mai lakástrendek méltán kedvelt szereplői.

Romantikus és angolszász vidéki stílusú csempék

Léteznek trendek, amelyekről a letűnt korok jutnak eszünkbe, eleganciájuk és egyediségük mégis elvarázsol bennünket. Koptatott, régies hatást keltő stílusjegyeik egyedi hangulatot képesek kölcsönözni az otthonunknak. Hiba lenne azt gondolni, hogy a rózsákkal és nagyméretű virágokkal díszített felületek nem lehetnek menők és divatosak. Ha megtaláljuk a hozzájuk illő lakberendezési tárgyakat, tökéletes összhatást érhetünk el.

Fekete-fehér csempék

A fekete-fehér színösszeállítás egyesek számára komor, mások számára elegáns összhatást kelt, abban azonban mindenki egyetért, hogy az ilyen csempekompozíciók igényességet sugároznak. A fekete színnel egyre gyakrabban találkozhatunk az aktuális divatirányzatokban, hiszen a matt és a fémes hideg árnyalatok az indusztriális stílusú fürdőszobák elhagyhatatlan elemei. Sőt, a feketét egyre gyakrabban alkalmazzuk szaniterek esetében is. Ne feledkezzünk meg arról, minél több feketét alkalmazunk az adott helyiségben, annál nagyobb figyelmet kell fordítani a megfelelő fényerőséggel és színhőmérséklettel rendelkező lámpák és fényforrások megválasztására.

 

Ezek a fürdők divatos csempetrendjei

Metrócsempe

Egyre több fürdőszoba és konyha készül ezzel a különleges csempével, ami tökéletesen elegyíthető a korszerű és a hagyományos formavilágot képviselő berendezési tárgyakkal is.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek