Ellazítja az izmokat és segíti a jobb alvást

Ellazítja az izmokat és segíti a jobb alvást

A gyógynövények, a fűszernövények és a fűszerek többnyire olyan antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek csökkenthetik a szívbetegségek kialakulásának kockázatait. A mediterrán étrend azért is olyan egészséges, mivel nagyon sok és nagyon sokféle fűszernövényt használnak a konyhában. Többek között fahéjat is.

Mértékkel fogyasztva a fahéj is minden bizonnyal az egészségünket szolgálja. Ez a gyógynövény ugyanis többek között a magas vércukorszint csökkentésében verhetetlen. Egy kutatásba inzulinterápiában részesülő személyeket vontak be, akik minden egyes nap fahéj-kiegészítést is kaptak. A vizsgálat negyven napig tartott. A kutatás vezetői azt tapasztalták, hogy minden egyes vizsgálati alanynál csökkent a magas vércukorszint, mégpedig a fahéj-kiegészítésnek köszönhetően. Azonban ha valaki 2-es típusú cukorbetegségben szenved, semmiképpen se csak a természetes kezelésre támaszkodjon. Ha pedig a gyógyszer mellett más módszereket, alternatív terápiákat is ki szeretne próbálni, akkor előtte mindenképpen konzultáljon a kezelőorvosával!

Ellazítja az izmokat és segíti a jobb alvást

A fenti vizsgálatban részt vevő személyeknek nemcsak a magas vércukorszintjük csökkent, hanem a koleszterinszintjük és a trigliceridszintjük is normalizálódott.

A fahéj nemcsak antioxidánsokban, hanem más hasznos vegyületekben is rendkívül gazdag. Egyes kutatási eredmények arra világítanak rá, hogy rendszeres fogyasztása nemcsak a vércukorszint csökkenését segíti elő, hanem a szívbetegségek elleni védelemben és a gyulladás csillapításában is számíthatunk erre a fűszernövényre.

A fahéj antioxidánsai segítenek semlegesíteni a szervezetben felszaporodó szabad gyököket, ezzel megakadályozva, hogy azok károsítsák a szervezet sejtjeit. A fahéj cinnamaldehid vegyületekben is bővelkedik, amelyeknek kiemelkedő az antibakteriális tulajdonságuk és amelyek lassítják a rákos sejtek növekedését.

A fahéjas víz rendszeres fogyasztása természetes módon segíthet a fogyásban és javíthatja az általános egészségi állapotot is. A fahéjról közismert, hogy növeli a szervezet anyagcseréjét, és ezzel segíti a zsír hatékonyabb elégetését. Nemcsak a vércukorszint szabályozásában, hanem az étvágy elnyomásában is hasznát vehetjük.

A fahéj még az alvásban is a segítségünkre lehet, mégpedig oly módon, hogy segít az izmok ellazításában és a testben kialakuló feszültség enyhítésében.

 

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek