Egészségvédő és költséghatékony tippek

Egészségvédő és költséghatékony tippek

Négy hasznos jó tanács, hogy maradjunk egészségesek, miközben spórolni is tudunk!

1. Sétáljon!
Ha a munkába nem is tud gyalog menni, a boltba, piacra, postára biztosan. Késésben van? Siessen! A gyaloglás egészségre gyakorolt hatásai annál érezhetőbbek, minél gyorsabb a tempó.
Hogyan spórolhat?
Kevesebbet kell tankolnia, megspórolhat néhány metrójegyet, és nem kell parkolási díjat fizetnie.
2. Főzzön otthon!
Sokkal egyszerűbb megvenni a reggeli kávét úton a munkába, könnyebb ebédet rendelni az irodába, de jóval egészségesebb otthon főzni. Az éttermi koszt tele lehet zsírral, adalékanyagokkal, a háziba azt tehet bele, amit leginkább szeret.
Hogyan spórolhat?
Egy jól megtervezett heti étrend segíthet csökkenteni a kiadásokat, de ügyeljen arra, hogy tényleg csak azt vegye meg, amire szüksége van a főzéshez!
3. Kertészkedjen!
Az őstermelőtől származó élelmiszerek elég drágák, pedig a helyes, vegyszermentes táplálkozáshoz jó lenne ilyet fogyasztani. Ha van saját kertje, ültethet répát, paradicsomot, tök- és káposztaféléket. Nem kell lemondania a kertészkedésről a városi embernek sem. Manapság egyre többen társulnak a közösségi kertek valamelyikébe, de ha csak erkélye van, neveljen fűszernövényeket.
Hogyan spórolhat?
Ha sikerül szép zöldségeket, gyümölcsöket termesztenie, kevesebbet kell költenie a piacon.
Egészségvédő és költséghatékony tippek
4. Biciklizzen!
A kerékpározás időjárás függő ugyan, de ha nem esik és fúj, bátran pattanjon kétkerekűre. Fogyókúrának sem utolsó, a biciklivel munkába járók az első évben közel 6 kg-ot fogynak. A szívbetegségek kialakulásának kockázatátakár 50 százalékkal is csökkentheti heti háromórányi kerékpározás.
Hogyan spórolhat?
Elfelejtheti azüzemanyagköltséget, a parkolási díjat, a tömegközlekedésre is csak akkor kell költenie, ha éppen rossz az idő.
Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek