Csirkemáj karamellizát körtével
A csirkemáj gazdag A- és D-vitaminban, folsavban, vasban, cinkben, szelénben, ezért vérszegénységben szenvedőkneknek és olyanoknak, akiket kevés napfény ér kifejezetten javasolt a fogyasztása.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- mángold
- 3 db körte
- egy marék mazsola
- 3 evőkanál cukor
- só, bors
- valamilyen zsíradék
A csirkemájat a felhevített zsiradékon megsütjük. Fontos, hogy ne süssük túl, mert kiszárad a máj. Csak akkor sózzuk, borsozzuk, amikor elkészült. A mángoldot megmossuk, lecsöpögtetjük, tálra rendezzük. A körtékből kivágjuk a magházat, szeleteljük. A cukrot egy lábasba szórjuk (teflon nem alkalmas erre a célra, mert nem látszik a cukor színe) és kis lángon melegítjük. Vigyázzunk, könnyen odakap, ezért sűrűn kevergessük, amíg el nem olvad. Amikor elkezd barnulni, tegyük bele a körtét, és forgassuk meg benne. Akkor lesz kész, amikor szép világosbarna színe lesz a cukornak, illetve a körte megpuhul.
A mángoldra helyezzük a májat, mellé a karamellizált körtét és megszórjuk a tetejét egy kevés rumba áztatott mazsolával.
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

