Hirdetés
Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

A vérszegénység ma már népbetegség, minden ötödik embernek problémát okoz. Nehéz pótolni a szükséges ásványi anyagokat, a vas nem tud teljesen hasznosulni, ha nincs mellette C-vitamin és folsav bevitel. Brokkolit érdemes azoknak fogyasztaniuk, akik vérszegények, mivel vas, cink, foszfor, C-vitamin, kálium, kalcium tartalma jelentős.

Hozzávalók:

- 1 db sárgarépa karikára vágva

- 1 db vöröshagyma apróra vágva

- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva

- 1 db paradicsom hámozva, félbe vágva

- 1 fej brokkoli rózsáira szedve

- 2 dl tejszín

- olíva olaj

- kemény sajt reszelve

Fűszerek:

- oregánó

- bazsalikom

- só,bors

A répát, vöröshagymát, fokhagymát serpenyőben olajon pirítom, amíg a répa puha nem lesz. Közben egy lábasba teszem a brokkolit, annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, de nem többet, és sóval megszórom. A félbevágott paradicsomot és fűszereket hozzáadom a félig puha répához, fedő alatt párolom tovább. Amint a paradicsom „totyakos” lesz és a brokkoli is kész, a serpenyőből átöntöm a brokkolihoz, majd tejszínt adok hozzá. Botmixerrel pürésítem, és összefőzöm, hogy az ízek összeérjenek. Tányérba szedem, tetejére reszelt sajtot szórok.

Egy adag körülbelül 270 kcal.

Brokkoli krémleves

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend