Az erősítés és a védelem időszaka

Az erősítés és a védelem időszaka

Az erős immunrendszer elérése nem lehetetlen! A jelenlegi VÍRUSOS veszélyhelyzetben keresse az Ön szervezetének legjobban megfelelő módszert! Higgyen a gyógynövények és a természet erejében!

2020.12.10

Az erős immunrendszer elérése nem lehetetlen! A jelenlegi VÍRUSOS veszélyhelyzetben keresse az Ön szervezetének legjobban megfelelő módszert! Higgyen a gyógynövények és a természet erejében!
Rendkívüli ez a késő őszi, majdnem téli időszak, de szinte az egész évünk ilyen volt.

Már meg sem lepődünk az újabb intézkedéseken. A szabályokat betartjuk, hiszen mindannyiunknak ez az érdeke. Fegyelmezettségünknek meg lesz az eredménye, ezzel megteszünk mindent embertársainkért, önmagunkért. Nincs más választásunk, ha tetszik, ha nem, ez van.

Ám mi magunk nagyon sokat tehetünk azért, hogy megkeressük a „minden rosszban van valami jó” helyzetben a JÓT! A JÓT, csupa nagy betűvel! Ami jót tesz a lelkünknek, az immunrendszerünknek, a testünknek!

Az erősítés és a védelem időszaka

 

A mi egyik jelszavunk: VISSZA A TERMÉSZETHEZ!

Nem csak azért, mert most talán a legbiztonságosabb elkerülni a zsúfolt utcákat, bevásárlóközpontokat, és mert hogy maszkot talán most csak a zöld területeken, parkokban nem kell viselni. Hanem azért is, mert még mindig igaz, hogy minden betegségre, legyen az akár lelki, akár testi, a gyógyírt legtöbbször a természetben találjuk meg.

A szorongás, a feszültség, amely ebben a helyzetben sokakat érinthet, könnyebben oldódik, illetve el is múlhat egy jó séta során. De egy jó séta jót tesz a testünknek is, hiszen a leállított mozgásos rendezvények bizony sok ember életében űrt hagynak, izmaik ellustulnak. Ez az az időszak, amikor még inkább rádöbbenünk arra, hogy bizony testileg is elég sérülékenyek vagyunk, fontos az egészségünk, a vitalitásunk, a tartalékaink feltöltése.

Még inkább fontossá vált, hogy rájöjjünk, hogy bármelyik nemhez, bármelyik korosztályhoz is tartozunk, nincs olyan, hogy előnyben vagyunk. A testünk karbantartása, az immunrendszerünk erősítése minden időben fontos!

A természet ereje az immunerősítésben, immunrendszer védelmében
Szerencsére a mai világban erre ezerféle vitamin, készítmény van, melyekkel mindezt megtehetjük.
A NaturComfort termékpalettáján többféle vitamin szerepel. Termékeik kizárólag gyógynövényes termékek, melyek összetevői elsősorban magyar megtalálhatóak olyan készítmények is, amelyeket az ősi kínaiak az „élet elixírjének” tartottak.

A gyógygombák sokoldalúsága
Az erősítés és a védelem időszakaMa már egyre többet hallani a gombák gyógyító hatásáról, egyre több forrásból beszerezhetjük a gyógygombákat és kivonataikat. Tanulmányok bizonyítják sokoldalúságukat a megelőzés és a gyógyítás területén.

Leggyakrabban a gyógygombák igen jelentős immunrendszer erősítő-, antioxidáns és méregtelenítő tulajdonságait emelik ki, de számos gombáról derült ki, hogy erős a daganatellenes hatásuk, valamint nagy mértékben befolyásolják az inzulin érzékenységet a szervezetben. Ezenkívül számos pozitív hatásuk van: emésztési zavarok kezelése szív és érrendszer erősítése, idegrendszeri zavarok kezelése, asztma, bőrproblémák, klimaxos tünetek, stb. C-vitaminnal együtt a gyógygombák felszívódása és jótékony élettani hatása tovább fokozható.

Immunrendszer erősítése gyógygombákkal
A teljesség igénye nélkül szeretnénk bemutatni néhány gombát, melyek immunerősítő hatása bizonyított.
Komoly betegség, panasz esetén azonban érdemes orvossal konzultálni, és csak a terápia részeként alkalmazni a gyógygomba kivonatokat.

A shitake gombát az „élet elixírjének” tartják a Kínaiak. Ez a gomba csökkenteni képes a koleszterinszintet, az immunrendszer fellendítésével képes megelőzni a rákos megbetegedéseket. A benne található lentinán nevű béta-glükán (hosszú láncú szénhidrát) rákellenes hatású, mert aktiválja az ölősejteket és a falósejteket (vagyis aktiválja az immunrendszert). Japánban hivatalosan elismert szer a gyomor- és bélrák kezelésében. Elősegíti a koleszterin- és vércukor szint egészséges fenntartását. Hozzájárul a megfelelő vérnyomás eléréséhez, és csökkenti a trombózis képződés kockázatát. Antibakteriális hatású.

Az erősítés és a védelem időszakaA süngomba fehér illetve krémszínű puha tüskékkel borított gomba különleges kinézete ihlette a “süngomba” vagy “oroszlánsörény gomba” nevet is. Ennek a gyógygombának nem csak a kinézete különleges, hanem az íze is kitűnő, amelyet annak a 32 féle aromaanyagnak köszönhet, amit tartalmaz.

A süngombát a kínai népgyógyászatban nem csak aromái, hanem gyógyító tulajdonságai miatt is becsülik. Mivel a gomba kiegyensúlyozó hatással bír a pszichére és a közérzetre, többek között stressz és különböző megterhelések esetén is bevetik. A süngombát gyomornyálkahártya-gyulladás vagy gyomor- és bélfekély esetén is használják.

Az újabb kutatások bizonyítják ennek a gyógygombának az idegsejtekre gyakorolt előnyös hatását. A benne lévő bioaktív anyagokról kimutatták, hogy elősegítik az idegsejtek regenerálódását, az idegrostok növekedését. Hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál az olyan idegrendszeri megbetegedések terén, mint pl. az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, vagy a sclerosis multiplex. A depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan tud hatni ez a gomba. Az azonosított erinacinoknál fájdalomcsillapító és antibakteriális hatást is megfigyeltek. A süngomba a gyomor és bél nyálkahártyájának irritációja illetve betegségei terén is jó hatással rendelkezik, a klinikai kutatások kimutatták, hogy alkalmazása gyomornyálkahártya-gyulladás esetén a panaszok enyhüléséhez vezetett. Sokat segíthet a magas gyomorsav, a reflux tüneteinek enyhítésében. Ezen kívül ez a gyógygomba tumorellenes tulajdonságai és a zsíranyagcserére gyakorolt előnyös befolyása miatt is érdekes.

Az erősítés és a védelem időszakaLaskagomba kedvező hatása elsősorban azokban az anyagokban rejlik, amik képesek aktiválni azokat a sejtjeinket, amelyek biztosítják szervezetünk természetes immunitását.

Sok B-, D-, C-, K-vitamint, proteint, szterolokat, néhány zsírsavat, és nyomelemeket: krómot, rezet, vasat, jódot, nátriumot, szelént és cinket tartalmaz. Ezeken az értékes anyagokon kívül a laskagomba még rostanyagban is gazdag, aminek köszönhetően megtisztul szervezetünk az ott lerakódott káros anyagoktól.

Kinek segíthet a laskagomba? A szívbetegeknek, mert kedvezően hat a vérnyomásra, és szabályozza a vér koleszterinszintjét. A cukorbetegeknek segíthet a vércukor szinten tartásában. Az allergiásoknak és az asztmásoknak. Mindenkinek, aki valamilyen gyulladástól, ízületi problémáktól, bőrbetegségekben szenved. Azoknak is segíthet, akiknél gyulladás folytán szemölcsök alakultak ki és az ekcémásoknak. Ha máj-, vese- vagy hasnyálmirigy-betegségben szenved, a laskagombát különösen ajánljuk. Javíthatja az anyagcserét, regenerálja a belső szerveket. Ha az öregedés jeleit tapasztalja magán, tegyen próbát a laskagombával, hiszen a sejtek regenerációjával tulajdonképpen lassítja az öregedést.

Az Ördögszekér gomba mindamellett, hogy D, B3, B5. B12 és B13 vitaminokat, valamint cink, foszfor és kálium mellett sok vasat is tartalmaz, hatékonyan segíti egészségünk megőrzését: rendszeres fogyasztása roboráló hatású, ezért sportolók előszeretettel alkalmazzák diétájukban. Antibiotikum tartalma segít megelőzni bizonyos betegségeket. Hatékonyan csökkenti a koleszterin és a vércukor szintet. Segít a csontritkulás kialakulásának megelőzésében. Erősíti a vénák rugalmasságát, segíti az erek megtisztulását.

A NaturComfort Kft. különleges gombakészítményei segítenek, hogy ne a természetbe induljunk ezen gombák beszerzésére, hanem biztonságos körülmények között kezdjük egészségünk védelmét, immunrendszerünk erősítését.

Az erősítés és a védelem időszaka

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek