Az egészség új megközelítésben

Az egészség új megközelítésben

A ZOOM Egyesület ENERGIA című kiállítása a boldogság világnapján nyitotta meg kapuját az érdeklődők előtt, ahol 360 gyermekek rajzát lehet megtekinteni március végéig a Mátrai Erőmű Zrt Kultúrtermében.

A 7. ZOOM Kiállításon (FB ZOOM Egyesület) közel 360 gyerek rajza, 15 intézményből, 17 településről, szerepelt. A rajzolók között voltak normál általános iskolások, fogyatékossággal élők és krónikusan beteg gyerekek. A rajzok alatt sem nevek, sem intézmények, sem települések, sem a fenti sztereotip kategóriák nem voltak feltüntetve, hiszen az Egyesület fő mottója, hogy „a legfontosabb önmagunk és mások elfogadása, a pozitív gondolkodás, az egymásnak való adni akarás”.

A kiállítást a Mátrai Erőmű Zrt támogatta. Ezért is lett ENERGIA, ennek a kiállításnak a címe. A kiállításmegnyitón szerepelt a Gyöngyösi ASK (Autista Segítő Központ) zenekara, a visontai általános iskolások és a Gyöngyösi Gyógypedagógiai Intézet tanulói.

A kiállítás remek alkalmat adott arra, hogy találkozhassanak ezek a különböző lehetőségekkel, háttérrel élő gyerekek és pedagógusaik egymással, s mindannyian lélekemelő pillanatokat élhettek át.

Mint az Erőmű képviselője a megnyitón elmondta: „Meglepődtünk, hogy az Energiát ennyi oldalról meg lehet közelíteni. Hiszen a materiális energián kívül létezik lelki energia is, melyet emberek, mi egymásnak adunk és egymástól kapunk”.

Nem véletlenül esett a szervezők választása a kiállítás megnyitóra márc 20.-ára, hiszen márc. 20-adika a Boldogság Világnapja. S mi az, ha nem a Boldogság, mely a legtöbb energiát adhatja az embereknek?

A ZOOM Egyesület várja helyi iskolák jelentkezését országszerte, akik szívesen tanítják meg a jövő generációját ezekre az alapvető emberi értékekre, s lelkes szervezői lennének egy helyi ZOOM kiállításnak, saját rajzokból.

Az egészség új megközelítésben

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek