A vírus, ami körülvesz minket

A vírus, ami körülvesz minket

(Promóció) A koronavírus alaposan megosztja a társadalmat. Míg egyesek önként vonulnak karanténba, mások eltúlzottnak ítélik meg az intézkedéseket, és nem hajlandók teljesen feladni korábbi életüket.

2020.05.14

Mégis van az a hely, ahol a két tábor előbb-utóbb találkozni fog: a bevásárlóközpontok, hiszen ételre mindenkinek szüksége van.

A koronavírus mindenütt ott van, ha kilépünk otthonunk falai közül: a bolti bevásárlókocsiban, a tejesdobozon, a futószalagon, a cipőnk talpán, az autónkban. És ott van a levegőben is.

A kutatások máraegyértelműen kimutatták, hogy a koronavírus nemcsak tüsszentéssel vagy köhögéssel terjedhet, hanem beszélgetéssel, nevetéssel, énekléssel, sőt a puszta lélegzetvétellel is.

A levegőbe kerülő vírusok a zárt térben a nyálcseppekhez tapadva akár órákig is lebeghetnek a levegőben, tovább adva a fertőzést az arra járóknak.

A koronavírust terjesztő emberek 25-50%-nak fogalma sincs róla, hogy beteg- mivel előfordulhat, hogy még a tünetmentes szakaszban jár, vagy esetében a vírus később sem produkál észrevehető tüneteket. Eközben ezek az emberek jelentős mennyiségű újabb fertőzést okozhatnak.

Épp ezért a legbiztonságosabb megoldás a megfelelő távolságtartás.

 

A vírus, ami körülvesz minket

 

Mennyi az a „biztos távolság”?

Attól függ, milyen tevékenységet végzünk.

Minél intenzívebb mozgásban vagyunk, annál nagyobb távolságot kell tartanunk a biztonságunk érdekében! Sorban állásnál vagy az utcán elegendő a másfél méternyi távolság. Ugyanakkor séta, biciklizés vagy futás során a kilélegzett levegő mögöttünk kezd örvényleni, benne a kilélegzett, kiköhögött – esetlegesen vírusokkal teli- részecskékkel.

Épp ezért séta esetén, egy vonalban haladva, legalább 4-5 méter, futásnál és lassú biciklizésnél 10 méter, biciklis edzéstempónál 20 méter a javasolt távolság.

Koronavírus a levegőben

Kínai és amerikai kutatások szerint a kórházak levegőjében – az alapos takarítás és fertőtlenítés mellett is - még hosszú ideig kimutatható a vírus. A kórokozók a légáramlatokkal távoli helyiségekbe is képesek eljutni és még hosszú ideig fertőzőképesek maradni. Azt, hogy a koronavírus mennyi ideig tud a levegőben maradni, több tényező is befolyásolja: elsősorban az, hogy a fertőzött személy beszéd közben, kilégzéskor mennyi vírust juttat a környezetébe, illetve, hogy milyen a szoba szellőzése. Amennyiben olyan szobában aeroszolizálódik a vírus, ahol nincs szellőztetés, akkor előfordulhat, hogy azok is elkaphatják a fertőzést, akik később lépnek be a szobába.

Mivel a koronavírust bárki hazaviheti, aki kilép a lakásból, érdemes otthonunk levegőjét egy levegőtisztító berendezéssel sterilizálni.

A vírus, ami körülvesz minket

Így védhetnek meg a légtisztító berendezések a koronavírussal szemben

A légtisztító berendezések mind azotthonunkban, mind az egészségügyi intézményekben, irodákban vagy a közösségi terekben egyszerű és hatékony védekezési módot jelenthetnek a járványok idején.

Japán kutatások igazolták, hogy a SHARP légtisztító készülékek által alkalmazott PlasmaclusterIons™ technológia ártalmatlanítja a levegőben terjedő allergéneket, gombaspórákat, polleneket, poratkaürülékeket, baktériumokat, vírusokat.

A plazmaklaszter-ionok 40 perc alatt képesek sterilizálni egy adott helyiség levegőjét és inaktiválni a vírusrészecskék 99.7 százalékát, így a koronavírust is.

Miért különösen hasznos a légtisztító berendezés az allergiásoknak?

Bár az allergia az erős immunrendszer egyik jele, az allergiaszezon idején az érintettek orrnyálkahártyája folyamatos gyulladásban van, emiatt védekezőképességük csökken, és fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre is.

Emellett a tipikus allergiás tünetek, például a gyakori köhögés, tüsszentés fokozottan terjesztheti a koronavírust is, ezért nem árt, ha egy légtisztító berendezéssel fertőtlenítjük azt a helyiséget, ahol a legtöbbet tartózkodnak.

Látogass el a Levegős Shop oldalára, és találd meg a számodra tökéletes légtisztítót, hogy megkönnyítsd a mindennapjaid! www.levegoshop.hu

A vírus, ami körülvesz minket

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek