A szűrésen való részvétel fontossága

A szűrésen való részvétel fontossága

A mellrák és a prosztatarák szűrővizsgálatainak fontosságára és az egészséges életvitelre hívta fel a figyelmet az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a MentsManust! - Movember Magyarország közös akciója, amelynek részeként vasárnap megtartották a szokásos hídsétát a Lánchídon.


Az eseményt a nemzetközi mellrákellenes hónap első napján rendezik Budapesten. Ismeretterjesztő beszélgetéseket, szakmai előadásokat tartottak, majd a rendezvényt a közös séta követte a rózsaszínre és kékre világított Lánchídon.

Az emlő- és a prosztatadaganatos megbetegedések kiemelkedő helyet foglalnak el a súlyos betegségek között. A magyar rákdiagnosztika és rákgyógyítás kiemelkedő szakemberei a Mire várunk még mindig? elnevezésű programon a többi között arról beszélgetnek a résztvevőkkel, hogy milyen lehetőségek vannak a betegségek kockázatának csökkentésére, a gyógyulásra, valamint arról, hogyan lehet egészségtudatosan élni.

Jó Marianna, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője kiemelte: a mellrákot teljességében nem lehet megelőzni. Mivel minden 8-9. magyar nő találkozik ezzel a betegséggel, nagyon fontos a mammográfiás szűrővizsgálat nyújtotta minél korábbi diagnosztizálhatóság, az egészségtudatosság, és tudni, melyek az ezt segítő hiteles információk.


"Ebben az évben először fognak össze a nők a férfiakkal, és a társadalom figyelmének felkeltése érdekében közösen világították ki a budapesti Lánchidat" - tette hozzá.


Honti Dániel, a MentsManust! alapítója szerint minden novemberben csatlakoznak a Movember nemzetközi mozgalmához, amely a prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet. Több mint nyolc évnyi tapasztalattal kijelenthető, hogy a férfiaknál a figyelemfelkeltést nem csak egy betegségre kell koncentrálni, az orvoshoz járás tabuját is le kell dönteni és fel kell hívni a figyelmüket arra, hogy az öngondoskodás, az egészségtudatos életmód életet menthet.

 

 A szűrésen való részvétel fontossága

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek