A fiatal generáció a megoldás

A fiatal generáció a megoldás

Napjaink legkomolyabb kihívásaira a fiatal generáció jelentheti a megoldást, ugyanis a fiatalok azok, akik kivezethetik Európát a demográfiai hullámvölgyből, akik révén az európai népesedési fordulat lehetővé válhat- hangzott el az Brüsszelben, az Európai Parlamentben tartott konferencián.

Hölvényi György, európai parlamenti képviselő (a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével (KCSSZ) közösen szervezett Első a család? A modern ifjúság dilemmái címmel rendezett konferencián) kijelentette: amikor valaki Európa jövőjéről beszél, akkor csak az lehet célravezető, ha a mai fiatalok szemüvegén keresztül szemléli az eseményeket, hiszen ők jelentik a jövőt. Ennek első lépése a párbeszéd a fiatalok félelmeinek, elvárásainak, gondolatainak megismerése érdekében. Az erős családnak kulcsfontosságú szerepe van Európa fejlődésének és vezető szerepének megvédésében és fenntartásában.


Mihálffy Andrea, a KCSSZ nemzetközi projektjének vezetője, nem a vagyon, a karrier, vagy a hírnév, hanem a stabil családi élet teszi boldoggá az embert. A boldog kapcsolat a hosszabb és boldogabb élet, a testi és lelki egészség záloga. Mindezek miatt mindenkinek ki kell vennie a részét a család szerepének előtérbe helyezésében, ugyanis a házasság intézménye válságban van. Minden intézménynek és minden embernek erkölcsi kötelessége, hogy terjessze a család jelentette értékeket.  "Noha a világ változik, az értékek, amelyeket a családdal kapcsolatban őrzünk, állandóak" - fogalmazott. Ezeket az értékeket át kell adni a következő generációnak a stabil kapcsolatok és a hosszantartó házasságok érdekében.


Joó Kinga, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökhelyettese aláhúzta, Európa a legidősebb kontinens, itt a legelőrehaladottabb a társadalom elöregedése. A családok megerősítése biztosítja az idősek támogatását, ápolását. A társadalom segítsége mellett a valós segítséget a család fogja megadni a rászorulóknak.


Enyedi László, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója a konferencián elmondta, olyan családbarát döntésekre van szüksége a felnövekvő generációknak, amelyek megóvják a család értékét, olyan médiára, amely a családot, mint élethosszig tartó szövetséget értékként jeleníti meg. A stabil családi háttér a politikusok esetében is fontos, ugyanis, ha a politikus kiegyensúlyozott családban él, a döntései is azok lesznek, amely az országot is egészségessé teszi.

Stephen Baskerville amerikai professzor, a Patrick Henry College tanára előadásában kiemelte, a család a társadalom építőköve. A család tagjai nagyon sok jót tehetnek a társadalomért, a vezetőknek pedig meg kell tenniük mindnet, hogy megerősödjenek ezek a szoros közösségek a hagyományok és értékek generációkról generációkra való átadása révén. A professzor kijelentette, nem lehet eléggé hangsúlyozni a közép-európai fiatalok felelősségét, ugyanis ez a régió a nyugati világ jövője. Kelet-Európa adhat reményt Európának, mivel a kontinens ezen felében a vallási és családi értékek még mindig a hagyományos értelemben vannak jelen. A tradicionális keresztény értékeket képviselő közép-európai régiónak hídként kell működnie a keleti és a nyugati, az északi és a déli világ között. (MTI)

A fiatal generáció a megoldás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek