A cellulit természetes kezelése

A cellulit természetes kezelése

Napjainkban egyre több ember életét keseríti meg a narancsbőr vagy más néven cellulit. Sokan mindenféle kellemetlen és időrabló kezeléseket is bevállalnak, hogy megszabaduljanak a cellulittól, pedig a természet is felkínál olyan csodálatos szereket és gyógynövényeket, amelyek nagyon hatásosak lehetnek a narancsbőr csökkentésében és kezelésében.

Az egyik legjobb természetes szer nem más, mint az oregánóolaj, amely karvakrolt és timolt is tartalmaz. Ezek a vegyületek gombaellenes, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. Hogyan használjuk? Először is keverjük el valamilyen hordozóolajjal, majd kenjük fel a problémás bőrfelületre. Akár több órán keresztül is a bőrön hagyhatjuk, majd alaposan mossuk le.

A cellulit természetes kezelése

A teafaolaj is csökkenti a narancsbőrt, pontosabban halványítja annak megjelenését. A teafaolaj gyulladáscsökkentő, gombaellenes és antibakteriális hatásokkal rendelkezik. Cseppentsen néhány csepp teafaolajat a problémás bőrfelületre, kenegesse ezzel az olajjal a bőrét, hagyja hatni néhány órán keresztül, majd langyos vízzel mossa le.

A körömvirágnak kiemelkedő a nyugtató hatása, csökkenti a bőrben kialakuló gyulladásokat. Mindemellett fokozza a véráramlást és a kollagén termelődését a bőrben, így teszi azt rugalmasabbá és feszesebbé. Naponta több alkalommal is bekenheti a cellulitos bőrrészt körömvirágolajjal, de teát is készíthetünk a gyógynövényből, ami éppen olyan hatásos, mint maga a körömvirágolaj.

A pitypang levelei nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidánsokat, amelyek a bőrben is segítenek kifejteni pozitív hatásukat. A pitypang ezen kívül C-vitaminban is bővelkedik, amely szintén nagyon hatásos a narancsbőr ellen. A pitypangból vagy teát főzünk, vagy a friss, zsenge leveleiből egy pasztát készítünk víz hozzáadásával. Ha elkészült a pitypanglevélpaszta, akkor ezt simítsuk a bőrfelületre és hagyjuk rajta több órán keresztül.

A bíbor kasvirág is nagyon hasznos és hatékony lehet a cellulit természetes kezelésében, hiszen antibakteriális, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkezik. Kétféle módon is használhatjuk: vagy tea formájában fogyasztjuk, vagy bíbor kasvirágot tartalmazó krémet vásárolunk, amellyel rendszeresen kenegetjük a problémás bőrfelületet.

Forrás: gyógyszernélkül

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek