6 dolog, amit mindennap mondj a férjednek

6 dolog, amit mindennap mondj a férjednek

Ez a hat tanács egy olyan nőtől érkezett, aki elvesztette a férjét. Érdemes Nora McInerny Purmort saját szavait olvasni.

Három évig éltem a legboldogabb házasságban. Szerettük egymást. Befejeztük egymás szendvicseit, mondatait, kávéit (ő volt a leglassúbban ivó ember a Földön). Szerelmes cetliket hagytunk egymásnak minden áldott nap. Nem egy alkalommal ugyanazt az ajándékot vettük egymásnak.  Mi csak három évig voltunk házasok, de ha neked most is van valakid, aki játszik a hajaddal, amikor tévét néztek, akinek bármit elmondhatsz, aki emlékeztet, hogy most már ideje lenne bejeletkeznek a fogorvoshoz, mert kb. 100 éve halogatod, akkor szerencsés vagy. Becsüld meg a szerencsédet, és mondd neki ezeket a dolgokat, ha megteheted minden nap.

1. "Azt szeretném, hogy…"

Sokan abban a romantikus illúzióban ringatják magukat, hogy rossz dolog kimondani, hogy mit várunk a másiktól, pláne ha az a személy egy férfi. Ez nagy butaság! Mindegy, hogy egy alkalmi kapcsolatot szeretnénk komolyabbra fordítani, vagy tíz év házasság után szeretnénk, hogy a férjünk rendszeresen levigye a szemetet, mondjuk ki. A férfiak valójában nagyon sokra értékelik, ha tudják, mit várunk tőlük, és nem kell a gondolatainkban olvasniuk. Sok sértődéstől és veszekedéstől kíméljük meg magunkat, ha tudatjuk a másikkal, mit szeretnénk, és nem várjuk el, hogy kitalálja a gondolatainkat.

2. "Téged választalak."

A kapcsolat döntés, amit mindennap meghozunk. Nem szuper, hogy újra és újra egymást választjuk annak ellenére, hogy reggelente látjuk a másik fogmosó köpetét a mosdóban, és egy izzasztó nap után érezzük egymás lábszagát a lakásban terjengeni? Hozd a másik tudtára, hogy boldog vagy vele, és az, hogy együtt vagytok azt nem a sors hozta így, hanem a te választásod (és az övé). Te őt választod.

6 dolog, amit mindennap mondj a férjednek

3. "Szeretem, hogy… (valami nagyon egyedi tulajdonságát)"

Azt talán tudjuk, hogy a másik mely tulajdonságaink miatt szeret minket: okosak vagyunk, viccesek, megbízhatóak. De az olyan apróságokat, amik igazán csak minket jellemeznek, nem mindig ismerjük, és nem tudjuk, hogy a másik mennyire rajong érte. Ilyen lehet az az apró grimasz, amit vág, amikor kinyit nekünk egy befőttes üveget, vagy az, hogy mindig egymás felé néznek a lábfejei, amikor megkavarja a levest. Ezek az apró momentumok építik szerelmünket napról napra. Mondjuk el a másiknak, hogy mik ezek.

4. "Sokra tartalak"

Egy idő után minden kapcsolat felvesz egy kényelmes ritmust. Ő porszívózik, te főzöl. Ő áll sorba popcornért, amíg te megveszed a mozijegyet. Ő altatja a gyerekeket, amíg te olvasást mímelve elalszol a kanapén. Ezek a mindennapi dolgok valójában nagyon különlegesek, hiszen ezek az alapjai a kapcsolatotoknak. Így ne vedd készpénznek azt, hogy bizonyos dolgokat megcsinál. Köszönd meg neki, és mondd el, hogy mennyire értékeled azt, amit tesz.

5. "Ez rosszul esett, kérlek, többet ne csináld"

Remélhetőleg ezt nem kell naponta elmondanod, de ha előfordul, akkor szólj. Az élet rövid ahhoz, hogy ilyen apró sértettségeken keseregjünk. Hozd őket a napvilágra, és meglásd elpárolognak, mint a kis kapcsolati vámpírok.

6. Úgy bírlak!

Nagyon jó dolog szeretni valakit, de bírni valakit talán még annál is fontosabb. Azt mondani, hogy “szeretlek" sokaknál egy elcsépel frázis lesz, amit minden telefonhívás végén, és búcsúzáskor elpuffogtatnak. De azt ritkán hallani valaki szájából, hogy úgy bírlak, úgy kedvellek. Mondjuk, mert ezzel is azt fejezzük ki, hogy mennyire értékeljük a másikat.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek