100 elképesztő dolog: Mindent a szexről

100 elképesztő dolog: Mindent a szexről

10 cikkből álló sorozatunkban megtudhatsz néhány érdekességet, többek között mi történik az aggyal pubertás idején, mi befolyásolja a súlyt a bevitt kalóriákon kívül, a nők hogy állnak a csokihoz és szexhez, mi lassítja az anyagcserét, mire jó a bölcsességfog, milyen sűrűn kell futócipőt cserélni. Íme a hatodik rész.

Itt van néhány információ a nemekről, a szexualitásról és az emberi kapcsolatok komplexitásáról.

1. Mire vártak?: Az élet 3,8 milliárd évvel ezelőtt alakult ki a Földön, de a szex csak több mint 2 milliárd évvel később.

2. Miért csinálják ketten?: A tudósok nem biztosak benne, hogy a szex nélküli szaporodás jobb evolúciós stratégia lenne.

3. Jobb a májadnak, mint a Tylenol (Ez egy paracetamol tartalmú láz- és fájdalomcsillapító.) : A szex gyógyítja a fejfájást. Amikor szeretkezünk, endorfinok jutnak a véráramba, ami nem csak örömet okoz, hanem fájdalomcsillapítással is jár.

4. Kakaó: A nők 70 százaléka jobban szeret csokit enni, mint szeretkezni.

5. Életben tart: A szex elhárítja a szívrohamot. A gyakori közösülés (kétszer vagy többször hetente) csökkenti annak esélyét, hogy végzetes szívrohamot kapj.

6. Valójában egy csodaszer: Csökkenti a menstruációs görcsökkel járó fájdalmat és az ízületi gyulladást. Növeli az endorfinok és a kortikoszteroidok szintjét, ez emeli a fájdalom küszöböt.

7. Nyugtat: A szex csökkenti a stressz szintjét, ezért próbálj meg időt szánni rá hetente legalább néhány alkalommal.

8. Mi köze ehhez a szerelemnek?: A szexuális izgalom és a romantikus szerelem meglehetősen eltérő területeket aktivál az agyban, a szerelem egyértelműen erősebb. Bekapcsolja a dopaminban gazdag régiókat, ami a motivációhoz kapcsolódik. A szerelembe esés nem különbözik a kokain használattól, függőséget okoz, és elvonás-szerű tüneteket, ha elveszítjük a szerelmet.

9. Kíváncsi?: A legújabb kutatások szerint a nők lehetnek "eredendően biszexuálisak", és minél magasabb a libidójuk, annál inkább vágynak mindkét nemre.

10. Aszexualitás: A felnőttek egy százalékánál nulla a szexuális érdeklődés, és soha nem érez szexuális vonzalmat senki iránt.

Forrás: Robert Phipps testbeszéd szakértő

100 elképesztő dolog: Mindent a szexről

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek