5 sulibarát pulykás szendvics

5 sulibarát pulykás szendvics

A gondos szülők szendvicsek százait készítik el az iskolába járó gyermekeiknek évente. A könnyű elkészíthetőség mellett egyre fontosabb szempont az egészségtudatosság. Egyszerű és vidám ötleteket gyűjtöttünk össze, hogy vicces legyen a sulikezdés.

 

A középiskola végéig legalább 2000-2500 szendvicset készít az a szülő, akinek a gyermeke idén szeptemberben kezdi az első osztályt. Dosso Gabi, a pulykaspecialista Gallicoop háziasszonya szerint a tökéletes, gyerekeknél is bevethető szendvics egyszerű, de jól összeválogatott alapanyagokból készül, percek alatt. Manapság már az sem mellékes, hogy mik az összetevők, hiszen a felgyorsult világban a tudatos táplálkozás az egészséges életmód alapja. Ugyanakkor az is fontos szempont, hogy ne drága vagy nehezen beszerezhető alapanyagok tegyék változatossá az ételt. Ezeket a szempontokat is figyelembe véve született meg a pulykás halacska, nyuszi, tehénke, angry birds és pillangó.

A dietetikusok szerint szárnyasból készült felvágott akár minden nap kerülhet a gyerekek tányérjára, hiszen zsírszegény és fehérjében gazdag. Főként a pulykahús ajánlott, amely a többi húsfélével összehasonlítva nagyobb arányban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, amelyek segítik a szív- és érrendszer védelmét. Emellett a szendvicsekről a zöldség sem hiányozhat, de ez sajnos gyakran a tányéron marad. Ezért születtek ezek a receptek, amelyeknek nem lehet ellenállni. Még a válogatós srácoknak is jobban esik az így elkészített falat!

A kreatív szendvicsek készülhetnek otthoni reggelire vagy meglephetjük csemetéinket a közös családi vacsikor, de az angry birds és a kis pillangó az uzsonnás dobozba is befér. Ha a gyermeked büszke tízóraijára az osztálytársak és az ő anyukáik is kedvet kaphatnak az egészséges és kreatív szendvicsek készítéshez!

Pulykasonkás Angry birds szendvics

4 szendvicshez, 2 zsemle, 8 szelet Gallicoop pulykamellsonka, Kevés friss kecskesajtkrém, 2 db tojás, pár karika uborka, egy szelet kápia paprika

Elkészítés: A zsemléket félbe vágjuk, megkenjük kecskesajtkrémmel. Teszünk rá sonkát, és a képen látható módon feldíszítjük.

5 sulibarát pulykás szendvics

Pulykasonkás lány és fiú szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez: 4 szelet toast kenyér, 4 szelet Gallicoop pulykamell sonka, snidling, sajtkrém, uborka, reszelt sajt, csíra, kápia paprika, koktél paradicsom

Elkészítés: A toast kenyeret félbevágjuk és megkenjük a sajtkrémmel, rátesszük a félbevágott sonkaszeleteket. Az uborkaszeletekből és snidlingből szemet alakítunk ki. A sajtból, csírából, paprikából, paradicsomból és maradék snidlingből hajat, fület, szájat és szakállt formálunk a kisfiúnak és kislánynak.

5 sulibarát pulykás szendvics

Pulykasonkás halacska szendvics

4 szendvicshez: 4 szelet toast kenyér, kevés vaj, 8 szelet Gallicoop pulykamellsonka, 1 marék koktélparadicsom, 1 marék csemegekukorica (konzerv), néhány karika uborka, néhány darab olajbogyó

Elkészítés: A kenyeret megvajazzuk, és 2 szelet pulykasonkát helyezünk rá. Tányérra tesszük, csemegekukoricát szórunk köré. A sonkára a paradicsomból pikkelyt vágunk, uborkából szemet, uszonyt. Buboréknak olajbogyót teszünk a tányérra karikára vágva.

5 sulibarát pulykás szendvics

 

Pulykasonkás pillangó szendvics

Hozzávalók 4 szelethez: 4 szelet toast kenyér, 2 db főtt tojás felszeletelve, 4 szelet Gallicoop pulykamellsonka, 2 karika uborka, sajtkrém, egy csík kápia paprika

Elkészítés: A kenyeret megkenjük sajtkrémmel, rátesszük a két fél szelet sonkát, kifelé fordítva, ezek lesznek e pillangó szárnyai. A szárnyakra egy-egy tojáskarikát teszünk és Piros Arannyal díszítjük. A tojás végéből lesz a pillangó feje, a szemei egy-egy kápiapaprika kocka. A maradék tojás fehér részéből lábakat formálunk, az uborkából pedig csápokat.

5 sulibarát pulykás szendvics

 

Szendvics tehénke

Hozzávalók 2 szendvicshez: 4 szelet toast kenyér, 4 szelet Gallicoop pulykamellsonka

8 szelet Gallicoop Körös Szárnyas Mix, sajtkrém, mozzarella, olajbogyó, kápia paprika, csíra, saláta

Elkészítés: A toastkenyereket salátalevélre egymás fölé tesszük egy tányéron. Sonkából és szárnyas mixből elkészítjük a tehén arcát. A képen látható módon kidíszítjük: kápia paprikából vágunk rá szájat, orrot, és csírából szőrt.

 

5 sulibarát pulykás szendvics

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek