Te milyen gyakran cseréled a törölköződet?

Te milyen gyakran cseréled a törölköződet?

Nap, mint nap használod, talán reggel és este is. Ha ruhadarab lenne, naponta a szennyesbe dobnád. De nem az, csak a törölköződ. Utánajártunk, mi a helyes eljárás.

 

 

Te mikor cserélted utoljára a törülköződet? Tegnap, két napja, egy hete, talán két hete? Sokan azt gondolják, a törölközőket nem kell gyakran mosni, hiszen csak akkor használjuk őket, amikor épp tiszták vagyunk – fürdés vagy tusolás után. Ez valóban így van, de ettől még nem maradnak tiszták a törülközők.

Te milyen gyakran cseréled a törölköződet?

 

Valójában hetente egyszer vagy kétszer kellene kimosni a törülközőnket, különben elszaporodnak benne a baktériumok, esetleg a gombák. Ekkor pedig nem alacsony hőfokon, hanem legalább 60 fokon kell mosni a törülközőket, hogy a kórokozókat ki tudjuk irtani.

 

A higiéniára különösen kényesek pedig még ennél is tovább mennek. Több törülközőt használnak egyszerre, egy nagyot a testük nagy részére, egy kisebbet pedig a nemi szervek környékére, egy másikat a lábfejekre, egy harmadikat pedig az arcukra. Így biztosan nem jut kórokozó olyan helyre, ahova nem való.

 

A család minden tagjának legyen külön törülközője, egymásét ne használjuk, így nem adjuk át a fertőzéseket egymásnak. Ugyanez vonatkozik a borotvára, szappanra, golyós dezodorra, fésűkre, fogkefékre és körömvágó ollókra. Azt pedig, hogy a napközbeni kéztörlésre egy külön törülközőt kell kikészíteni, ugye mondanunk sem kell.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek