Soltész Rezső: Jól érzem magam

Soltész Rezső: Jól érzem magam

Azt gondolhatnánk, hogy ha valaki annyit dolgozik, mint Soltész Rezső, akkor ez az elmúlt néhány hónap nagyon nehezen telhetett. A beszélgetésünkből azonban kiderül, hogy a népszerű énekes nem unatkozik, sőt, nagyon is aktív.

Amikor egyeztettük ezt az interjút, megjegyezted, hogy szereted a pontosságot…

- A pontosság nagyon nagy erény! Sok évvel ezelőtt, Németországban elkéstem egy zenekari próbáról. Egész nap éreztették velem a zenészek, hogy ez így nincs rendben. Azóta figyelek erre, és minden találkozóra igyekszem tizenöt perccel korábban megérkezni. Az elmúlt hónapokban én is főként itthonról dolgozom, és sajnos belecsúszom abba, hogy elúszom az idővel. De alapvetően szigorú vagyok ilyen téren. Nyilván, vannak tűréshatárok, amiket illik betartani, bennem is van tolerancia, de nagyon nagy szerencse, hogy van a kezünkben telefon, és tudjuk tájékoztatni a másik embert, ha valami közbejön.

Figyeled a modern technikai vívmányokat, könnyen kezeled a kütyüket?

- Az általam gondozott magazinok tartalma műszaki jellegű, így érintett vagyok a dologban, és elméletben tudom, hogy mi hogyan működik. Felhasználói szinten tudom használni a mobiltelefont, megkönnyíti az életemet, de nem vagyok szakember. Mindig hálát adok a sorsnak, mert van egy fő vonal az életemben, ami a zene, de nyitott vagyok a technikai dolgok iránt is, és ezzel is foglalkozhatok. A stúdióban is figyelem, hogy hogyan készülnek a felvételek, de szerencsére nagyon tehetséges kollégákkal dolgozom, akik mesterei a szakmának.

Soltész Rezső: Jól érzem magam

Most, hogy nincsenek fellépések, mivel telnek a napjaid?

- A tervek nagy energiát adnak, a megvalósítás pedig komoly koncentrációt igényel. Az elmúlt évben talán ötször állhattam közönség elé, míg 2019-ben közel száz koncertem volt. Tavaly két lemezen dolgoztam. Az egyik egy válogatás, a kedvenc slágereimet vettük fel újra, Akit szeretnek - ezt a címet kapta a gyűjtemény. A másik pedig egy karácsonyi album volt, amin a legnagyobb ünnepi dalok szerepelnek, magyar szöveggel, új hangszerelésben. Nagyon örülök, mert mindkettő szép sikert ért el, csak azt várom, hogy élőben is hallhassa ezeket a számokat a közönség. Ez azt jelenti, hogy sokat dolgoztam ebben az időszakban is, csak leginkább a stúdióban.

Ha az interneten ránézek a születési dátumodra, hihetetlennek tűnik az az évszám… Mi a titkod, hogy ilyen jól tartod magad?

- Valószínűleg sok minden fakad a belsőből. Volt egy drága nagymamám, Kamilla mami, ő mutatott nekem példát, tőle tanultam, hogy legyen tartásom. Mindig igényes voltam a külsőmre, de van bennem egy olyan szintű emberszeretet, ami talán kiül az arcomra. Szerintem, ezt látja, ezt érzi a közönség. Vigyázok magamra, de nincsenek különösebb trükkjeim.

Köztudott rólad, hogy bejártad a világ minden táját. Van olyan ország, amit még mindenképpen megnéznél?

- Átalakult az életünk. Valóban, nagyon sokat utaztam a világban. Egészen kivételezett helyzetben voltam, hiszen számtalan országban felléphettem, a Szovjetuniótól Amerikáig. Ez az időszak már lecsengett, a könnyűzene exportértéke a nullával lett egyenlő. Akkor elkezdtem lapkiadással foglalkozni, felvételt nyertünk egy nemzetközi szövetségbe, ahol Magyarországot képviseljük a technikai lapjainkkal. Ennek köszönhetően újra utazhattam, és sokkal nagyobb területen, mint korábban. Japánban, Angliában, Izlandon is megfordultam, amiért nagyon hálás vagyok. Igazából nincs konkrét vágyam, ahova még elmennék. Nagyon jól érzem magam a bőrömben, azt is élvezem, hogy itthon lehetek, és a zenében kiteljesül az életem.

Kétmillió eladott lemez és megszámlálhatatlan koncert után mik most a terveid?

- Készülök egy újabb nagy dobásra. Nagyon sok új tervem van, a gondolataimnak semmi sem szabhat határt. Most annak örülnék legjobban, ha minél hamarabb újra találkozhatnék a közönséggel, és nem csak az interneten keresztül…

Zoltán Tamás

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek