Nem is gondoltad, hogy ezért fáj a fejed

Nem is gondoltad, hogy ezért fáj a fejed

A fejfájás nagyon kellemetlen tud lenni, ráadásul sokszor nem is tudjuk, mi okozza, emiatt a bizonytalanság miatt pedig csak még erősebb a fájdalomérzet. A rendszeres fejfájást ki kell vizsgáltatni, de néha olyan probléma áll a háttérben, amire nem is gondolnánk.

Nem is gondoltad, hogy ezért fáj a fejed

 

A kihagyott reggeli

Miközben az alakunkért és a fogyókúránkért akarunk tenni, csak ártunk magunknak. A kihagyott reggeli ugyanis nem segíti a diétát, sőt, nehezebb fogyni, ha reggel nem veszünk magunkhoz megfelelő táplálékot. Ráadásul kutatással igazolták, hogy minden 3. esetben a kihagyott reggeli a felelős a fejfájásért.

 

Fogcsikorgatás

Sokan csikorgatják éjszaka a fogukat, és nem is tudnak róla. Pedig az éjszakai fogcsikorgatás nappali fejfájáshoz vezethet, mert az állkapocs izmai megfeszülnek. Érdemes fogorvoshoz fordulni, aki egy éjszakai sínnel orvosolja a problémát.

 

Az összebújás hiánya

Az összebújás, a simogatás, a kedveskedés a kutatások szerint megszüntetheti a fejfájást. Az ilyen tevékenységek ugyanis az oxitocin nevezetű hormont váltják ki a szervezetből, amelynek fájdalomcsillapító, ellazító hatása van.

 

Túl sok alvás

Azt tudjuk, hogy a túl kevés alvás fejfájáshoz vezet, de a túl sok alvás is ilyen tüneteket okoz. A migrénben szenvedők sokszor beszámolnak róla, hogy ha túl sokáig pihennek, gyakrabban jelentkeznek a tüneteik. A kutatók az alacsony kortizolszintre gyanakszanak, ezért a legbiztosabb, ha 7-8 órát alszol naponta, de az pihentető, minőségi alvás legyen.

 

Sok parfüm

Ugye te is ismersz olyan embert, aki messziről „bűzlik” a parfümtől? Csoda, hogy neki nem fáj a feje, de neked könnyen szerezhet kellemetlen perceket. A parfümökben lévő benzilalkohol a felelős a fejfájásért, úgyhogy ha ilyen emberrel kerülnél egy térbe, nyugodtan nyisd ki az ablakot. Az oxigén segíthet.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek