Ne hagyja, hogy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Ne hagyja, hogy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Nyáron is fontos, hogy a mozgás örömöt okozzon, hiszen akár egy bicikli- vagy gyalogtúra is megterhelheti ízületeinket, ha nem készülünk fel megfelelően, hiszen az emberi test számos ízülete különösen hajlamos a sérülésre. A térdízület az emberi test legnagyobb ízülete, amely rendkívül komplex kialakítással rendelkezik: az úgynevezett nyáktömlők és szalagok nagyon könnyen sérülnek, amely akut és krónikus gyulladáshoz is vezethet.

2020.07.09

“Számos olyan mozgásforma létezik, amely különösen igénybe veszi a térdízületet: ilyen a túrázás és a futás is, így azok, akiknek a térde vagy bokája érzékenyebb, akár ezek közben is használhatják az ízületrögzítőt” – foglalta össze Németh Boglárka, a 3M gyógytornász szakértője. A minőségi rögzítők kényelmesen, ugyanakkor szorosan támasztják az ízületet, így a fájdalom és az ahhoz társuló diszkomfortérzet gyorsan enyhül. Ez a stabil tartás hozzájárul az ízületet érő erőbehatás csökkenéséhez, így mérsékli a sérülések kialakulásának esélyét: “Az állandó gyengéd nyomás stimulálja a bőrben és a kötőszövetben található receptorokat, és felgyorsítja a sérült, duzzadt ízület gyógyulását. Ezzel a módszerrel a kötőszövet oxigén- és tápanyagellátása is nő, a rögzítés által létrejövő hő pedig javítja a gyógyuló terület vérellátását” – tette hozzá Németh Boglárka gyógytornász.

Ne hagyja, hogy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Fontos, hogy az elvárt hatékonyság érdekében a számunkra legmegfelelőbb rögzítőt válasszuk – ha sikerrel jártunk, a fájdalomcsillapító hatás már perceken belül jelentkezik. Az ismert technológiai vállalat, a 3M rögzítők széles választékát biztosítja Futuro márkanév alatt. A termékeket kifejezetten úgy tervezték, hogy pont megfelelő támaszt és enyhülést nyújtsanak: “Egy rögzítő akkor jó, ha enyhe nyomást biztosít az ízületnek, azonban kerülnünk kell a túlságosan erős szorítást, ennek ugyanis lényegesen több hátránya lehet, mint előnye” – hívta fel a figyelmet Németh Boglárka a 3M szakértője.

Ne hagyja, hogy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Ne hagyja, hogy sérülés beárnyékolja a mozgás örömét!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek