Másnaposság elleni természetes gyógymódok

Másnaposság elleni természetes gyógymódok

A másnaposság sokak előtt egyáltalán nem ismeretlen dolog. A fejfájás, a gyomorpanaszok, a szédülés és a hányinger a macskajaj velejárói. Persze az lenne az ideális, ha nem kerülne sor másnaposságra, de ez akkor is kialakulhat, ha valaki egész évben szinte nem is fogyaszt alkoholt, majd egy szülinapi buliban iszogat egy kicsit és ilyenkor a szervezete másnapossággal reagál az elfogyasztott alkoholra. Mit lehet tenni? Milyen megoldások léteznek, amelyek csillapítják a tüneteket? Mutatjuk a válaszokat!

Az alkohol vízhajtó hatással rendelkezik, azaz nagyon gyorsan és könnyen dehidratációt okozhat. Talán nem véletlen, hogy egy átbulizott éjszaka után másnap reggel szomjúságot érzünk. Még akkor is erőltessük a vízivást, ha egyébként nem vágyunk rá, mivel a hidratáció felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.

Ne feledkezzünk meg a tápanyagokban gazdag ételek fogyasztásáról sem, mert így a szervezet hamarabb metabolizálja az alkoholt. A tápanyagokban gazdag, kissé zsírosabb ételek javasoltak, mivel a másnaposság miatt a vércukorszint is alacsonyabb lehet, de egy kiadós reggeli a vércukorszintet is remekül szabályozza. A rosszullétet vérnyomás-ingadozás is okozhatja, ilyenkor jól jön egy banán, amelynek vérnyomás-szabályozó hatása is van, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz káliumot és magnéziumot is.

Másnaposság elleni természetes gyógymódok

A hányinger csillapítására a gyömbér lehet a segítségünkre, amely megnyugtatja a gyomrot, csökkenti a gyomorpanaszokat és a másnaposságra oly jellemző émelygést és hányingert is megszünteti.

A másnaposság egyik tünete a szorongás. Ennek ellensúlyozására készítsünk egy csésze kamillateát, amely megnyugtat és nagyszerűen oldja a szorongást is.

A másnaposság nem éppen egy energiafokozó dolog, így fontos, hogy valahogy visszaállítsuk az energiaszintünket. Ezt B-vitaminokkal tehetjük meg. A B-vitamin nagyon hasznos fáradtság és alacsony energiaszint esetén. A legjobb, ha tojást eszünk reggelire.

Az immunrendszerünket sem árt egy átmulatott éjszakát követően megerősíteni, ebben pedig a C-vitamin lehet a segítségünkre. Facsarjunk narancslevet és fogyasszuk el, hogy felturbózzuk az immunrendszerünket ezzel a nagyszerű antioxidánssal. A C-vitamin sikeresen növeli meg a szervezet védekezőképességét.

Forrás: gyogyszernelkul.com

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek