Idén finom, illatos locsolást szeretnénk!

Idén finom, illatos locsolást szeretnénk!

Vészesen közeleg a finom ételek, a hímes tojások és a locsolkodás ünnepe. Ez a hagyomány egyszerre idézhet fel vicces és szép emlékeket, ugyanakkor sok nőnek a húsvét hétfő egyet jelenthet a pacsulik illatával is. Kérünk titeket kedves locsolók, idén kíméljetek meg az erős szagú kölniktől, és válasszatok egy kellemes tavaszi parfümöt a locsoláshoz!

A húsvéti locsolkodás egy ősi termékenységi és megtisztulási rítusokból származó szokás, amely a víz tisztító erején alapszik. A keresztény vallás által átvett, ezáltal egész hazánkban elterjedő hagyomány egyházi magyarázata egyrészt a keresztelésre utal, másrészt egy legendán alapszik, mely szerint a Jézus sírját őrző katonák vízzel öntötték le a feltámadást hirdető jeruzsálemi asszonyokat, hogy elhallgattassák őket. Napjainkban a vallási szokások tisztelete mellett, a nők nagy jelentőséget tulajdonítanak a locsolkodást körül lengő „varázserőnek” is, mely szerint ezzel a rituáléval megőrizhetjük fiatalságunkat és szépségünket.

Idén finom, illatos locsolást szeretnénk!

Az ősi hagyományok szerencsére napjainkra nagymértékben átalakultak, és a nők patakba, itatóba dobása, vagy egy vödör hidegvízzel való leöntése már csak a leghagyománytisztelőbb falvakban fordulnak elő. A nagyobb városokban jelentősen finomabb módszerekre váltottak a férfiak, és a legtöbben már csak az orrfacsaró kölnikkel indulnak locsolni.

Habár az évszázadok során sokat változott a húsvéti locsolkodás, hagyományának fennmaradása valószínűleg annak köszönhető, hogy nőként szeretünk minden praktikát bevetni fiatalságunk és szépségünk megőrzésének érdekében, és semmi képpen nem szeretnénk kockáztatni egy elviselhető rituálé megspórolásával. Azonban azt leszögezhetjük, hogy egy finom parfümmel való permetezés sokkal jobban esne, mint a hajunkra ömlő erős szagú kölnivíz, így idén arra szeretnénk kérni minden férfit, hogy inkább egy finom illatú tavaszi parfümmel érkezzen piros tojásokat gyűjteni. Az AVON Szépségszakértői ehhez a szépségmárka legújabb illatát, az Avon TTA Wonder parfümöt ajánlják, amely kellemes virágos aromáival mindenki számára szép élménnyé varázsolhatja a locsolkodást.

www.avon.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek