Cselezze ki a magas vérnyomást!

Cselezze ki a magas vérnyomást!

"Jaj, de jó!” – szakad fel az emberből a megkönnyebbült sóhaj, amikor kiderül, hogy nem alacsony, nem is magas, hanem 120/80 Hgmm körüli a vérnyomása. A magyar felnőtt lakosság 35 százaléka azonban magas vérnyomás-betegséggel küzd. Dr. Kohári György szerint a gyógyszeres kezelés az esetek jelentős részében egy kis odafigyeléssel elkerülhető. Például ezekkel a természetes módszerekkel.

Mozgás

A megfelelő mennyiségű és minőségű sport 5-10 Hgmm-rel tudja csökkenteni a vérnyomást. A mozgást kezdjük sétával, biciklizéssel vagy bármilyen hobbisporttal, ami segít visszaállítani a  szervezet egyensúlyát.

Kevesebb kalória!

A túlsúlyosság egyik gyakori következménye a magas vérnyomás. Már 5 kiló fogyás is csökkenti a vérnyomást.

Cselezze ki a magas vérnyomást!

Nyugalom

Ismert tény, hogy a stressz növeli a vérnyomást. A munkahelyi vagy a magánélet stresszhelyzetei különböző technikákkal: jógával, meditációval, autogén tréninggel jól kezelhetők.

Ecet

Természetes vízhajtó. A kellő egészségügyi hatás érdekében nagyjából 3 evőkanállal fogyasszuk naponta.

Fokhagyma

Szintén érdemes naponta fogyasztani. A koleszterinszint alacsonyabb lesz, mellyel a magas vérnyomást is csökkentjük. A fokhagyma egyébként vízhajtó is – kontrollálja a só felvételét a szervezetben, szabályozza a só áramlását a pórusokban, vagyis segít fenntartani a keringés megfelelő formáját.

A sószegény értend

Azoknak, akik vérnyomás problémáktól szenvednek, a sófogyasztást mindenképp le kell csökkenteniük. A túlzott sóbevitel ezen felül kevesebb izzadást produkál. A csökkentett sófogyasztással az ozmózis folyamatát is szabályozni lehet.

Cayenne bors

Természetes, hatékony terápia a cayenne bors, jól kezeli a vérnyomást, tágítja a vérereket és csökkenti a szívbillentyűk korlátozottságát.

Zeller

A zeller alapvető ásványi anyagokat tartalmaz, gondoskodik az ütőérfalak ellazulásáról, kiszélesíti azokat és arra szolgál, hogy a véráram alacsonyabb nyomással folyhasson.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek