3 hónap alatt belejövünk!

3 hónap alatt belejövünk!

Ha sportolni kezdünk, jó esetben hamarosan átértékelődik, megváltozik az eredeti szándék, hogy mit is szeretnénk elérni általa. Hidvégi Andrea fitneszoktató szerint, amikor ráérzünk a rendszeres mozgás örömére, már nem csupán a fogyásért tesszük, amit teszünk, hanem önmagáért. Egyszóval a cél maga az út…

 

Ha három hónapig kitartunk, az már valódi életmódváltás. Eleinte talán nem könnyű fenntartani a rendszerességet. Mint Hidvégi Andrea mondja, nem kell sanyargatnunk magunkat, inkább könnyítsük meg a dolgunkat: teremtsünk a sportoláshoz olyan körülményeket, amelyek mellett a lehető legszívesebben mozgunk.

Nézzünk szét a környékünkön, hol sportolhatnánk. Akad-e a közelben kellemes terep a futáshoz vagy a biciklizéshez? Hol található a legkönnyebben megközelíthető uszoda vagy fitneszterem, és ott milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe?

Ha egyedül szeretjük róni a köröket, válogassunk össze magunknak inspiráló zeneszámokat. Ha a sportban is társasági lények vagyunk, beszéljünk össze barátainkkal, és menjünk együtt edzeni: ha egyikünk csügged, a másik biztathatja majd. Ha noszogatás nélkül nem teljesítünk jól, menjünk tornaórára vagy fogadjunk személyi edzőt!

3 hónap alatt belejövünk!

Olyan oktatóhoz járjunk, akiben megbízunk, akihez őszinték tudunk lenni, aki egy kicsit a lelkünkkel is foglalkozik! Ne törődjünk azzal, hogy elég karcsúak vagy divatosak vagyunk-e az edzőteremben: higgyük el, mindenki magával lesz elfoglalva… Ha időbeosztásunk rapszodikus, és nem akarunk edzőteremre költeni, de bízunk a saját kitartásunkban, tornázzunk otthon!

Ha valóban kitartunk három hónapig és még annál is tovább, az elismerésre méltó. Nyugodtan dicsérjük és jutalmazzuk meg magunkat – persze lehetőleg ne süteménnyel.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek