1 tonna potencianövelőt találtak a ferihegyen

1 tonna potencianövelőt találtak a ferihegyen

Több mint egy tonna illegális potencianövelőt foglaltak le egy Dubaiból érkező légi szállítmányból a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-t.

2021.03.04

A szállítmány címzettje nem rendelkezett a gyógyszerek behozatalához és kereskedelméhez szükséges hatósági engedéllyel.

A küldeményt Dubaiban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, a csomagot kísérő okmányokon szándékosan téves árumegnevezést tüntettek fel. A szállítmány ellenőrzésekor felmerült a gyanú, hogy a vállalkozás a mintegy 470 ezer potencianövelőt és vágykeltő tablettát (Kamagra) engedély nélkül importálta - ismertette a vámhivatal.
A NAV megkereste az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a gyógyszer beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.

1 tonna potencianövelőt találtak a ferihegyen

A szállítmány címzettje elmondta, hogy az árut nem Magyarországon szerette volna piacra dobni, hanem Szerbiába akarta szállítani. A vállalkozás nem rendelkezett gyógyszerhatósági engedéllyel, ezért a több mint egy tonna illegális szert lefoglalták és illegális nemzetközi kereskedelem megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentést tettek - tudatta a NAV.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek