2013. március 31.

Negyed6Negyed7 Fesztivál - CSALÁDI NAP ÉS FUTBALL GÁLA

Helyszín: Budapest,Klauzál tér
Kezdési időpont: 10:00

A sport évezredek óta az egyik legjobb eszköz emberek között kapcsolatok teremtésére, konfliktusok oldására. Noha a Klauzál teret a nap 24 órájában számtalan célból rengetegen használják, az eltérő csoportokhoz tartozó emberek között ritkán alakul ki mélyebb kapcsolat. Egész napos sportrendezvényünkkel ezt a szakadékot szeretnénk áthidalni, békés vetélkedésre hívjuk az itt élőket, a tér környékén dolgozókat, az ide szórakozni járókat.


A Futball Gálán összesen 16 3+1 fős csapat (és cserejátékosok) tud részt venni, természetesen a futballisták mellett a szurkolótáborokat is szeretttel látjuk. Jelentkezni a klauzalterfoci@gmail.com e-mail címre írt levéllel lehet, a regisztráció és a nevezés díjmentes és érkezési sorrendben történik.


Az Első Klauzál téri Futball Gála döntőjére 16 órakor kerül sor, ezt követően a díjakat Gedeon, a VII. kerületben 125 éve alapított MTK kabalalibája adja át, majd az MTK All Star csapata játszik gálameccset a győztessel.A Kisüzemben lesz repohár és lehet majd frissítőket szerezni náluk. Bioszörp, limonádé és finom falatok!A Futball Gálán összesen 16 3+1 fős csapat (és cserejátékosok tud részt venni, természetesen a futballisták mellett a szurkolótáborokat is szeretettel várjuk!

Negyed6Negyed7 Fesztivál - Véleménykerítés - Családi nap a Klauzál téren

Helyszín: Budapest,Klauzál tér
Kezdési időpont: 10:00

Sokaknak otthon, lakóhely. Mások csak átmennek rajta nap mint nap. Vannak, akik számára nagy játékok és focimeccsek tere. Van, akinek munkahely. Sokan csak éjszaka járnak erre egy-egy koncert vagy kulturális program erejéig. A Klauzál tér jelene sokrétű és izgalmas. Számtalan nyitott kérdést, megoldásra váró feszültséget és problémát hordoz. A tér múltja feldolgozásra vár. Jövője talán közösen alakítható! A hamarosan felújításra kerülő tér sorsának alakulásába mindannyian beleszólhatunk!


A sportolás és a bolhapiac mellett ezen a vasárnapon egy rendhagyó családi programra is várunk mindenkit! Szabadtéri játékaink lehetőséget teremtenek arra, hogy felnőttek és gyerekek szórakoztató formában fogalmazzák meg a térrel kapcsolatos elképzeléseiket, vágyaikat, ötleteiket.


Lesz itt: Klauzál tér makett-építés, aszfaltrajz, eljátszott lakógyűlés, sőt esti szabadtéri mozi is.


A kézműves programokat tartja: Kállai Henrik és Kállai András


A játékos lakógyűlést vezeti: Fleischer Sára

Budavári Húsvéti Sokadalom

Helyszín: Budapest, Budai vár
Kezdési időpont: 12:30

Budavári Húsvéti Sokadalom


A Budavári Palotában második alkalommal várja a hazai és külföldi közönséget az ország rangos húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvénye a Budavári Húsvéti Sokadalom.


A kézműves és gasztronómiai vásár színes forgataga mellett, három napon át a színpadokon a világzene, a népzene, a néptánc és a blues magyar sztárjai, valamint a gyermekek kedvenc muzsikusai, mesemondói szórakoztatják a közönséget. A széles kínálatot komolyzenei koncertek, kiállítások, játszóházak is színesítik. Az idén Székelyudvarhely mestereit, hagyományőrző csoportjait, székelyföld ínyencségit, hívták vendégségbe a szervezők. A hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat, ünnepi étkeket bemutató gasztronómia, és a magyar kézműves borászatokat felvonultató Borterasz.


Program:


Oroszlános udvar -  nagyszínpad


10.00 Pásztortalálkozó szólótáncosokkal, énekesekkel viselet bemutatóval


Majer Tamás, Krajcsár Bence, Tallabille Trió, Dóra Áron


12.30 Vendégváros: Székelyudvarhely


14.00 Zalai Táncegyüttes


15.30 Fonó zenekar


17.00 Muzsikás koncert vendég Csizmadia Anna


18.30 Balkán Fanatic


Pódium - Savoyai terasz


11.00 Gryllus Vilmos koncert


12.30 Vesztergám Miklós tárogató koncert


14.00 Fourtissimo koncert


15.30 Vendégváros: Székelyudvarhely


17.30 Mystery Gang koncert


MysteryGang-2012-out


20.00 Tűzmadarak - gólyalábas tűzszínház


Budapesti Történeti Múzeumban - Barokk terem


16.00 Érdi Tamás koncert


Egész napos programok:


Kézműves és népművészeti kirakodóvásár


Mesterségek utcája


MESKA Kézműves Udvar


Gasztronómiai bemutatók, hagyományos magyar népi étkeket készítő látványkonyhák, hungarikumok


Magyar Kézműves Borterasz


Világfa regélő meselabirintus és mesekert


Tojásleső Tündérkert és Kézműves Alkotóház


Kosaras körhinta és népi játékok játszótere


Állatsimogató és lovas kert

Negyed6Negyed7 Fesztivál - Ruha- és könyvcserepiac a Klauzálon

Helyszín: Budapest,Klauzál tér
Kezdési időpont: 14:00

A Csencselde és a Sündörgő csapata közös cserepiacot szervez a Klauzál térre vasárnap délután!


Csencselde ruhacsere piac és varroda


Egy piac, ahol nem kell pénz, csupán néhány csere képes holmi! Ez lehet bármilyen megunt, kinőtt ruha (felnőtt, gyerek) plüss, felesleges játék, edény, könyv, divatjamúlt ékszer. A lényeg, hogy használható, jó állapotú legyen, hogy minél hamarabb gazdára találjon és örömet okozzon.


A Csencselde szabadtéri varrodájában bekapcsolódhattok a csapat jótékonysági programjába, hiszen a piacon maradt ruhákat a csapat gyerekruhákká alakítja át, melyeket rászorulókhoz juttatnak el.


Sündörgő szépirodalmi és mesepiac


Amennyit hozol, annyit vihetsz!


Megosztanád olvasmányélményeidet másokkal? Van olyan könyved, ami kétszer is megkaptál? Esetleg meguntad, százszor olvastad és továbbadnád? Akkor ott a helyed a Sündörgő szépirodalmi és mesepiacon!


Nyugodtan hagyd otthon a pénztárcádat, nálunk kupont kapsz a könyveidért, amit újra becserélhetsz más olvasmányokra! A piac zárásakor megmaradt könyveket minden alkalommal adományként gyermekek és idősek otthonának ajándékozzuk. A piac körül mindig érdekes, színes programokra lelhettek! Lesz kézműves foglalkozás gyerekeknek és olvasóliget is.

Negyed6Negyed7 Fesztivál - Dinamó Művház: Városi játék felnőtteknek a Klauzál téren

Helyszín: Budapest,Klauzál tér
Kezdési időpont: 14:00
"Költők lepték el a város utcáit. Rendőrök vadásznak rájuk. A házakon titkos kulcsszavak- hogy mire használod őket, rajtad múlik. A Klauzál téren csapnak össze a költészet és a rend őrei. A házfalak, a járdák és úttestek és utcabútorok jobban megnézve megannyi titkot rejtenek. Városi játék felnőtteknek."

Programnaptár

vissza most előre
2013. március
H K Sz Cs P Sz V
25262728
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1234567
Pirula Trend