Pestós rizibizi - Egészségséfünk receptje
Sokszor gondolkodom, hogy egy-egy hús mellé milyen köretet készítsek, ami egészséges, de kicsit különleges is. Egyik ilyen a rizibizi, amit megbolondítunk egy kis pestoval.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 bögre barnarizs
- 2 bögre víz
- 1 erőleves kocka
- ½ fej hagyma
- 25 dkg zöldborsó
- olíva olaj
- pesto ízlés szerint
A rizst a szokásos módon elkészítjük. Először megmossuk, lecsöpögtetjük, olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a 2 bögre vizet, leveskockát és a fél hagymát. Megvárjuk míg felforr, megkeverjük, lefedjük és alacsony lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben megpároljuk a zöldborsót, és összekeverjük a kész rizzsel. Tálaláskor pestot teszünk a tetejére.
Tipp! A rizshez egyéb más párolt zöldségeket is hozzáadhatunk. A pestot pedig bele is keverhetjük.
Jó tudni! A barna rizs egészségesebb, mint a fehér, magasabb a rosttartalma is.
Tápérték (100 g)
|
Zöldborsó |
Barnarizs (főtt) |
Olíva olaj |
Energia |
31 kcal |
112 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
1,8 g |
2,3 g |
0 g |
Zsír |
0,1 g |
0,8 g |
100 g |
Szénhidrát |
7,1 g |
23,5 g |
0 g |