Pestós rizibizi - Egészségséfünk receptje

Pestós rizibizi - Egészségséfünk receptje

Sokszor gondolkodom, hogy egy-egy hús mellé milyen köretet készítsek, ami egészséges, de kicsit különleges is. Egyik ilyen a rizibizi, amit megbolondítunk egy kis pestoval.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 bögre barnarizs
  • 2 bögre víz
  • 1 erőleves kocka
  • ½ fej hagyma
  • 25 dkg zöldborsó
  • olíva olaj
  • pesto ízlés szerint

Pestós rizibizi - Egészségséfünk receptje

A rizst a szokásos módon elkészítjük. Először megmossuk, lecsöpögtetjük, olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a 2 bögre vizet, leveskockát és a fél hagymát. Megvárjuk míg felforr, megkeverjük, lefedjük és alacsony lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Közben megpároljuk a zöldborsót, és összekeverjük a kész rizzsel. Tálaláskor pestot teszünk a tetejére.

Tipp! A rizshez egyéb más párolt zöldségeket is hozzáadhatunk. A pestot pedig bele is keverhetjük.

Jó tudni! A barna rizs egészségesebb, mint a fehér, magasabb a rosttartalma is.

Tápérték (100 g)

 

Zöldborsó

Barnarizs (főtt)

Olíva olaj

Energia

31 kcal

112 kcal

902 kcal

Fehérje

1,8 g

2,3 g

0 g

Zsír

0,1 g

0,8 g

100 g

Szénhidrát

7,1 g

23,5 g

0 g

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek