Narancsos-kecskesajtos saláta - Egészségséf
Az ünnepek alatt se feledkezzünk meg a salátáról. Ha már nem bírjuk a hagyományos „ütős” magyaros ételeket, forduljunk a saláták felé. Ezek önmagukban is alkothatnak egy fogást, de ez a narancsos-kecskesajtos, diós változat akár egy finom sült körete is lehet.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag rukkola vagy madársaláta
- 1 narancs
- ½ narancs facsart leve
- 5 dkg kecskesajt apróra vágva
- pár szem koktélparadicsom negyedelve
- fél maréknyi dió aprítva
A salátát mossuk meg, csöpögtessük le. A narancsot hámozzuk meg, szedjük gerezdekre és vágjuk kockákra. A salátát szórjuk meg a naranccsal, sajttal, dióval, paradicsommal. Locsoljuk meg a narancs levével.
Tipp! Ha például kacsához, pulykához adjuk, akkor kifejezetten finom rá a frissen facsart narancslé. Ha viszont más, olyan húshoz adjuk, aminek maradt egy kis szaftja,, finoman azzal locsoljuk meg a narancslé helyett.
Jó tudni! Általában egy-egy karácsonyi ünnep 2-3 kg pluszt jelent. Ha nem szeretnénk ezeket a felesleges kilókat, nem kell megvonnunk magunktól semmit, csak a mértékletességet kell betartanunk. Ha lehet, akkor együnk köretnek minél több salátát, este könnyebb ételeket fogyasszunk, illetve lefekvés előtt 4 órával együnk utoljára.
Tápérték (100 g):
|
Paradicsom (fürtös koktél) |
Narancs |
Dió |
Kecskesajt |
Energia |
19 kcal |
47 kcal |
654 kcal |
364 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
0,7 g |
15,2 g |
21,6 g |
Zsír |
0,3 g |
0,1 g |
65,2 g |
29,8 g |
Szénhidrát |
4,2 g |
11,7 g |
13,7 g |
2,5 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

