Narancsos-kecskesajtos saláta - Egészségséf

Narancsos-kecskesajtos saláta - Egészségséf

Az ünnepek alatt se feledkezzünk meg a salátáról. Ha már nem bírjuk a hagyományos „ütős” magyaros ételeket, forduljunk a saláták felé. Ezek önmagukban is alkothatnak egy fogást, de ez a narancsos-kecskesajtos, diós változat akár egy finom sült körete is lehet.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag rukkola vagy madársaláta
  • 1 narancs
  • ½ narancs facsart leve
  • 5 dkg kecskesajt apróra vágva
  • pár szem koktélparadicsom  negyedelve
  • fél maréknyi dió aprítva

A salátát mossuk meg, csöpögtessük le. A narancsot hámozzuk meg, szedjük gerezdekre és vágjuk kockákra. A salátát szórjuk meg a naranccsal, sajttal, dióval, paradicsommal. Locsoljuk meg a narancs levével.

Narancsos-kecskesajtos saláta - Egészségséf

Tipp! Ha például kacsához, pulykához adjuk, akkor kifejezetten finom rá a frissen facsart narancslé. Ha viszont más, olyan húshoz adjuk, aminek maradt egy kis szaftja,, finoman azzal locsoljuk meg a narancslé helyett.

Jó tudni! Általában egy-egy karácsonyi ünnep 2-3 kg pluszt jelent. Ha nem szeretnénk ezeket a felesleges kilókat, nem kell megvonnunk magunktól semmit, csak a mértékletességet kell betartanunk. Ha lehet, akkor együnk köretnek minél több salátát, este könnyebb ételeket fogyasszunk, illetve lefekvés előtt 4 órával együnk utoljára.

Tápérték (100 g):

 

Paradicsom (fürtös koktél)

Narancs

Dió

Kecskesajt

Energia

19 kcal

47 kcal

654 kcal

364 kcal

Fehérje

0,8 g

0,7 g

15,2 g

21,6 g

Zsír

0,3 g

0,1 g

65,2 g

29,8 g

Szénhidrát

4,2 g

11,7 g

13,7 g

2,5 g

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek