Keleti saláta

Beköszöntött a szép, napsütéses idő. Szemünk jobban megakad a friss gyümölcsökön, zöld salátákon, mint a téli hónapokban, ezért egy könnyű és egészséges finomsággal készültünk. A magok energiatartalmuk miatt sokak étrendjéből hiányzik, pedig vitamin és ásványianyag-tartalmuk nem elhanyagolható. A kesudió védi a szívet olajsav tartalma miatt, de mellette számos más értékes anyagot tartalmaz, mint például vas, foszfor, kalcium, cink, réz, B1-, B2-, B6-, C-, K-vitamint. A tökmag nagyon jó magnéziumforrás, ami a szív egészséges működéséért tesz és a vérereket is védi.

Hozzávalók:

- madársaláta

- római saláta

- rukkola

- magozott datolya

- szőlő félbe vágva

- alma kimagozva, vékonyan szeletelve

- pár szem koktélparadicsom

- kesudió

- tökmag

Salátaöntet:

- 1 evőkanál méz

- fél citrom leve

- 1 evőkanál tökmagolaj

 

Egy salátástálba tesszük a hozzávalókat, külön kis tálban készítjük el az öntetet, majd a salátára öntjük. Egy keverőkanállal összekeverjük és egy órára a hűtőbe tesszük.

Keleti saláta

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek