Edzés és meditáció: #mosolyfutás

Edzés és meditáció: #mosolyfutás

Elindult a #mosolyfutás, a Mosoly Alapítvány jótékonysági edzésprogramja. A futást és a meditációt ötvöző egyszerű gyakorlatokat bárki bármikor, előzetes képzettség nélkül kipróbálhatja. A program az alapítvány terapeutáinak tapasztalatain alapul. Célja, hogy lehetőséget teremtsen a testi-lelki feltöltődésre ebben a nehéz időszakban, valamint, hogy felhívja a figyelmet az alapítvány munkájára és támogatásának lehetőségeire.

Hogyan működik?

A #mosolyfutás olyan önismereti módszerekre épít, mint a jóga, az autogén tréning, a meditáció, vagy a mindfulness, melyek alappillére a testi érzetekre irányuló, elfogadó figyelem, és a testben való tudatos jelenlét erősítése. Már az első gyakorlatoktól javulhat a koncentráció, a közérzet, az alvás minősége és csökkenhet a stressz-szint.

A #mosolyfutás egyszerű, bárki számára elsajátítható gyakorlatai a futás segítségével adnak ízelítőt ebből a kincsesbányából. Hogy miért pont a futás? Azért, mert sok embernek nehézséget okoz, hogy mozdulatlan testhelyzetben relaxáljon. Az aktív cselekvés és a mozgás öröme viszont jól segítheti a testi érzetekre való koncentrálást, a stresszoldást és a feltöltődést.

A Mosoly Alapítványról

A Mosoly Alapítvány küldetése, hogy a tartós kórházi kezelésre szoruló gyerekeknek nyújtson „lelki fájdalomcsillapítást” professzionális mese- és művészetterápiás módszerek segítségével. A terápiás foglalkozások segítenek a gyerekeknek abban, hogy könnyebben tudjanak megbirkózni a helyzetükkel, elfogadják a sokszor fájdalmas kezeléseket, és a gyógyulásra tudjanak koncentrálni. Terápiáikat ingyenesen biztosítják a beteg gyerekeknek – és nem egyszer a családjuknak is –, ami nem lenne lehetséges sokak elkötelezett anyagi támogatása nélkül.

Éppen ezért a Mosoly Alapítványnál nagyon fontosnak tartják, hogy bárki beleláthasson a munkájukba olyan közös élményeken keresztül, amelyek gazdagabbá teszik a mindennapokat. Őszi kampányunkban ezért egy izgalmas önismereti kalandra invitálják az érdeklődőket, a futás és a meditáció segítségével.

Edzés és meditáció: #mosolyfutás

Fotó: Vass László

Hogyan kezdjek bele?

  • Kattints az első hanganyagra és hallgasd meg bemelegítés előtt vagy közben, majd indulhatsz is! https://mosolyalapitvany.hu/hu/mosoly-angyal/mosolyfutas/
  • Figyeld folyamatosan a Mosoly Alapítvány online felületeit, mert rendszeresen újabb, egymásra épülő gyakorlatokkal jelentkeznek!
  • Támogasd a tartósan beteg gyerekek gyógyulását, akiket a Mosoly terapeutái segítenek! Hívd a 13600-as telefonszámot, majd add meg az 52-es kódot; vagy küldd el az 52-es számot SMS-ben a 13600-as számra! Így 500 Ft-ot adományozol az alapítvány munkájára.

Kampányoldal: https://mosolyalapitvany.hu/hu/mosoly-angyal/mosolyfutas/

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek