5 hazugság, amit mindig elhiszünk

5 hazugság, amit mindig elhiszünk

Életünket sokszor olyan elméletek szerint éljük, amelyek sok esetben nem is igazak. Nincsenek örök érvényű és mindenkire vonatkozó szabályok, mindenki más és máshogy érzi jól magát.

 

Aki egyedül van, magányos

Az egyedüllét nem egyenlő a magányossággal, és aki kapcsolatban él, nem feltétlenül boldog. Sőt, sokszor egy rossz kapcsolatban magányosabbak az emberek, mint ha egyedül élnének. Ha úgy érzed, valami nem stimmel, tölts némi időt egyedül – így jöhetsz rá, mire is vágysz valójában.

5 hazugság, amit mindig elhiszünk

 

Ha megvan mindened, amire vágysz, boldog leszel

Aki mindent megkap, sokszor nem olyan boldog, mint az, aki értékeli, ami megadatott. Sokszor annyira kergetjük óriási vágyainkat, hogy elfelejtjük észrevenni az apróságokat, ami valóban boldoggá tesz. Egy ölelés olykor sokkal többet ad, mint egy új autó.

 

A fájdalom látható

Soha ne becsüld alá a másik fájdalmát, nem tudhatod, milyen ügyesen titkolja. Nincs olyan ember, akinek tökéletes lenne az élete, csak van olyan, aki nem kürtöli világgá a bajait. Ne ítélkezz, hiszen kívülről nem látszik, mi rejlik a háttérben valójában.

 

Az életednek rendhagyónak kell lennie

Ne foglalkozz vele, hogy mit várnak tőled mások. Nincs szabály rá, hogy milyennek kell lennie az életednek. „Házasod meg! Szülj gyereket! Láss világot!” Sok elvárás és sok tanács, ami nem vonatkozhat mindenkire. Találd meg, ami örömet szerez neked, de ne csinálj olyan dolgokat, amit csak elvárnak tőled.

 

Légy különleges!

Jegyezd meg, különleges vagy úgy, ahogy vagy. Ne hasonlítgasd magad az elképzelt önmagadhoz, főleg ne hasonlítsd magad másokhoz. Fogadd el magad, akkor mások is jobban elfogadnak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek