100 elképesztő dolog: Mindent a szívről és szupererőről

100 elképesztő dolog: Mindent a szívről és szupererőről

10 cikkből álló sorozatunkban megtudhatsz néhány érdekességet, többek között mi történik az aggyal pubertás idején, mi befolyásolja a súlyt a bevitt kalóriákon kívül, a nők hogy állnak a csokihoz és szexhez, mi lassítja az anyagcserét, mire jó a bölcsességfog, milyen sűrűn kell futócipőt cserélni. Íme a harmadik rész.

Szomorú tény, hogy a szívbetegség az első helyen van halál okai között az USA-ban, és a legtöbb ember nem tudja hogyan előzhetné meg a bajt. Ismerd meg a következő tényeket, és alkalmazd őket.
1. A nevetés terápia: Nézz meg egy vicces filmet, akár 15 perc is növeli a vér áramlását. Ne feledd, nevess minden nap, ez a szívet nemcsak boldoggá, de egészségessé teszi.100 elképesztő dolog: Mindent a szívről és szupererőről
2. A mellkasi fájdalom nem az egyetlen jele a szívrohamnak: A legtöbb szívinfarktusnál jelentkező tünetek az enyhe mellkasi fájdalom, vállzsibbadás, vagy légszomj. Egyéb tünetek lehetnek a hányinger, szédülés, vagy a hideg verejtékezés.
3. Ha elmúltál 20, tudnod kell a koleszterin szintedet: Ha magas, vannak olyan kezelések (ideértve a gyógyszereket és mozgásformákat), amelyek segíthetnek. Rendszeresen ellenőrizd a vérnyomásodat és a vércukorszintedet.
4. Az elhízás gyakran vezet a 2. típusú diabétesz: A kutatások kimutatták, hogy több gyümölcs, zöldség, és rost evése valóban megváltoztatja a vér inzulinérzékenységét mindössze két hét alatt.
5. A séta életet menthet: Egy friss tanulmány kimutatta, hogy az a 40 éves nő, aki elkezd heti négyszer napi fél órában tempósan sétálni, szinte ugyanolyan alacsony lesz a szívinfarktus kockázata, mint annak a nőnek, aki egész életében rendszeresen mozgott.
6. A gyerekek is szenvednek a magas vérnyomástól: Körülbelül minden száz gyermekből ötnek a normálisnál magasabb a vérnyomása.

Szupererőd van!

Akár hiszed, akár nem, mindenkiben van egy kis Clark Kent valahol.

1. Szuperszonikus hallás: Az echolokáció (tájékozódás visszavert hang segítségével) egy módja, hogy a látássérültek tájékozódjanak. A rejtett szenzoros szuperképességre jó példa Daniel Kish, egy hegyi bringás, aki egész életében teljesen vak volt. Jobban és gyorsabban kerékpározik, mint a legtöbb látó ember. A hangokat felhasználva mentálisan lefest egy képet a körülötte lévő világról, így ki tudja kerülni a fákat, sziklákat.

2. Szuper memória: Az agyad technikailag képes tárolni minden egyes dolgot, amit valaha láttál, hallottál, vagy tapasztaltál.

3. Szuper fájdalomküszöb: A sokk és trauma pillanatában az agy, mint egy kapcsoló átfordítja a fájdalmat. Példa erre Amy Racina, aki leesett egy szikláról, hat emelettel lejjebb landolt, eltörte a térdét, és a csípőjét. Nem érzett nagy fájdalmat, annak ellenére, hogy a törött csontja átszúrta a bőrét. Addig kúszott, amíg nem talált segítséget. Csak akkor tért vissza a fájdalma, amikor biztonságban volt a mentőhelikopteren.

4. Az idő manipulációja: Hogy milyen gyorsan telik számodra az idő, az szó szerint a te a fejedben dől el. Szakértők azt mondják, azért van így, mert az agy két módon éli meg a világot, racionálisan és tapasztalati úton.

Forrás: Robert Phipps testbeszéd szakértő

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek