Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

(Promóció) Nincs az a szülő, akit ne érne hidegzuhanyként, ha kiderül, fejtetűk lepték el a gyermeke haját. Szégyelli az esetet, megijed, hirtelen nem is tudja, hogyan szabadulhat meg tőle.

2020.10.14

Bár tartja magát az a vélemény, hogy az élősködők csak a rossz higiénés körülmények közt élőket támadják meg, a fejtetű esetében ez nem igaz. A kellemetlen, vérszívó rovar nagyon is szereti a tiszta, illatos hajat, szaporodik is benne gyorsan és igen nagy számban. Míg ő jól érzi magát a fejen, „gazdája” viszketéstől szenved és észrevétlenül elterjeszti az egész családban, közösségben.

Különösen a tanévkezdés után érdemes alaposan szemügyre venni az óvodából, iskolából hazatérő gyerek fejét, hozott-e magával nem várt vendéget. A parazita petéje a serke, amely egy apró, áttetszően fehér ovális göböcske, első látásra korpának tűnik. Olyan erősen tapad a hajszál tövéhez, hogy nehéz lehúzni.


Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

A kifejtett hajtetű főleg a fülek mögötti területet és a tarkó környékét kedveli, szúnyogcsípés szerű, viszkető kiütések árulkodnak vérszívásáról.

Régen a tetű elleni védekezés leginkább kopaszra nyírásból vagy petróleumos kezelésből állt, ami kellemetlen, megbélyegző kényszermegoldás volt, ma már gyorsan és kíméletesen, a frizura elvesztése nélkül is le lehet számolni vele.

A Pedextetűirtó hajszesz és a természetes hatóanyagú PedexNatural samponelpusztítja a parazitát.

A hajszesszel át kell itatni hajtincsenként a fejbőrt, majd fel kell húzni a csomagolásban lévő fóliasapkát, és egy óráig a fejen hagyni. A kifejlet tetvek, a lárvák és a serkék ezalatt elpusztulnak és leválnak a hajszálakról. Ezután következik az alapos kifésülés a mellékelt sűrű fogazatú fésűvel, majd a haj alapos megmosása.

https://www.youtube.com/watch?v=fIb9oGVw2R4&feature=youtu.be

Főleg gyermekeknél egyszerűbb megoldás a PedexNatural sampon használata. A samponban lévő a kókuszolaj hajmosás közben eltömíti a hajtetvek légzőnyílásait, illetve a serkék pólusait, így az élősködők megfulladnak. A kíméletes, természetes hajmosó szert három percig kell a hajba és a fejbőrbe bemasszírozni, majd öt percig állni hagyni. Öblítés után alaposan ki kell fésülni a hajat.

Mindkét szer esetében nagyon fontos a serkék eltávolítása, hiszen ha a több százból csak néhány életképes pete túléli a kezelést, újra indulhat a szaporodási folyamat.

Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!Mivel a hajtetű közösségben gyorsan terjed egyik fejről a másikra, könnyen előfordulhat, hogy az egyik gyerek már túlesett rajta, a másik pedig még észre sem vette, hogy fertőzött. Főleg a hosszú hajú lányok vannak nagy veszélyben, mert hajuk óhatatlanul is hozzáér másokhoz. A megelőzésre, az újrafertőzés elkerülésére hasznos a PedexNatural tetűstop hajgumi. Az eukaliptusz, levendula, muskátli, szegfűszeg és rozmaring illóolaj keverékével átitatott hajgumi kellemes és természetes a viselőjének, nem úgy a hajtetveknek, akik inkább távol maradnak ezektől az illatoktól, és nem telepednek meg a fejen. A termék 30 napig nyújt védelmet, mosás során sem veszít hatékonyságából.

Nem szégyen a fejtetű. Szabaduljon meg tőle egyszerűen!

 

Gyorsan, egyszerűen, tartósan meg lehet szabadulni a hajunkat ellepő parazitáktól a Pedex termékcsaláddal, amelynek megalkotásakor a gyártó, a szegedi Florin cég arra törekedett, hogy olcsó, gyors és kíméletes megoldást kínáljon.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek