Elindult a Bethesda Gyermekkórház podcastja

Elindult a Bethesda Gyermekkórház podcastja

Egy csésze egészség címmel elindította podcast adásait a Bethesda Gyermekkórház. Az első beszélgetésben olyan égető problémát feszegetnek, mint az ADHD, figyelemzavar és kütyühasználat.

Bárcsak meghívhatnánk mindenkit egy csésze teára, és válaszolhatnánk minden felmerülő gyermekgyógyászati kérdésre” – vallja a Bethesda podcast csatornaleírása a Spotify-on.

A Bethesda Gyermekkórház aktív kommunikációs, tartalomgyártó, edukatív tevékenysége családbarát szemléletéből fakad, a szülők segítése így nem csak a kórházi ágy mellett valósul meg, hanem a tartalommegosztó felületeiken is. Egészségértést fejlesztő elhivatott munkájukkal több díjat nyertek már az elmúlt években.

Az Egy csésze egészség 20-25 percben dolgoz fel egy-egy olyan gyermekgyógyászati témát, ami a legtöbb kérdést veti fel a hétköznapokban. A podcastben Gundel Takács Gábor beszélget a kiválasztott szakemberekkel. Ő maga nemcsak riporterként, de apaként is szembesíti a megszólaló bethesdás orvosokat, terapeutákat a leggyakoribb tévhitekkel, kérdésekkel. „Nem volt kérdés, hogy részt veszek ebben a sorozatban: egy szülő, akinek egészségesek a gyermekei, csak hálát adhat az életnek és mindenben segít azoknak, akiknek küzdeniük kell ezért.” tette hozzá a riporter.

Elindult a Bethesda Gyermekkórház podcastja

Egy csésze egészség podcast első évadában olyan témák kerülnek feldolgozásra, mint a

  • figyelemzavar,

  • a láz- és a sürgősségi osztályon megjelenő leggyakoribb betegségek,

  • a szoptatás, csecsemők táplálása, annak zavarai,

  • a gyerekkori mozgásfejlődés,

  • a fájdalom és annak megküzdési módszerei

  • és az égésprevenció, mint a kórház kiemelt szakterülete.

A sorozat havonta jelentkezik új részekkel a klasszikus podcast csatornákon, de az adások videóként is elérhetőek lesznek a kórház Youtube csatornáján, Instagram, Tiktok oldalán.

Napról napra rengeteg kérdést kapunk szülőktől a gyermekgyógyítás minden területéről, a szülők bizonytalanok, hiteles információra van szükségük, és hálásak minden megosztott információért. Azt tapasztaljuk, hogy az emberek sokkal tudatosabbak az egészségügyi információk megszerzésében, ha a gyerekükről van szó. Az édesanyáknak kevés ideje van, egy-egy csésze kávé mellé készítettük tartalmainkat, cél volt, hogy tömören, érthetően, szellemesen beszéljünk a gyerekek egészségéről, betegségeiről. Miért pont podcast? Folyamatosan alkalmazkodnunk kell a tartalomfogyasztási szokásokhoz, a mai felgyorsult világban a podcast egyszerre jelent minőségi kikapcsolódást és a tájékozódás lehetőségét” – avat be Tamásné Bese Nóra, a kórház kommunikációs igazgatója.

A podcast adások az Alma Gyógyszertárak és a Bethesda Kórház Alapítvány támogatásával valósulnak meg.

Az adások elérhetőek itt:

https://open.spotify.com/show/26VnHvEHwHO9Wg305s2RyK

https://youtube.com/playlist?list=PLMYTD_zbcFKIjKg1n7VTgPEB01tRJSQZH

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek