Csökkent a csecsemőhalandóság hazánkban

Csökkent a csecsemőhalandóság hazánkban

Harminc százalékkal csökkent a csecsemőhalandóság Magyarországon 2013 óta - közölték egy koraszülött-ellátással kapcsolatos konferencián. A cél, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen, és ha a vártnál korábban érkezik, megkapja a lehető legmagasabb szintű segítséget.

A IV. Global Summit for Preemies szervezői kiemelték, hogy az elmúlt évtizedben minden egészségügyi mutató közül az újszülöttek gyógyításában sikerült elérni a legnagyobb fejlődést Magyarországon. Hazánkban minden tízedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra. A modern műszerek, a koraszülöttek kórházi időszakban biztosított fájdalom- és stresszmentessége, és a szülők bevonása a gyógyító csapatba garantálja a koraszülöttek sikeres gyógyítását.

A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése elnevezésű új program keretében egy olyan utógondozási irányelv kidolgozását végzik, amely pontosan áttekinti, hogy milyen életkorban milyen szakembernek kell látnia a gyermeket, milyen gyakorisággal, milyen vizsgálatot kell elvégezni, és a gyermeknek milyen fejlesztő, terápiás ellátást kell kapnia.

Csökkent a csecsemőhalandóság hazánkban

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek