150 millió alultáplált gyermek vár segítséget

150 millió alultáplált gyermek vár segítséget

Még soha nem volt ekkora szükség a segítségre. Egyik válság követi a másikat, a háborúk és fegyveres konfliktusok mellett természeti katasztrófák sújtanak a világ legszegényebb országaiban, amelyek - mint minden krízishelyzetben - most is a leggyengébbek, azaz a gyerekek életét veszélyeztetik leginkább.

2023.07.09

Az UNICEF Magyarország legújabb „Főzz a gyermekekért!” kampányában idén nyáron bárki hozzájárulhat a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekek élelmezéséhez. A gyermekvédelmi szervezet arra biztat mindenkit, hogy aki teheti, lássa vendégül egy saját jótékonysági akció keretében a barátait, szervezzen kerti bulit, közösségi összejövetelt, pikniket, vállalati csapatépítőt vagy sütivásárt úgy, hogy közben a világon jelenleg éhező gyerekekre is gondol. A közös étkezés legyen egy adománygyűjtő akció, amelyen a vendégek a világ válságövezeteiben élő alultáplált gyermekeket támogathatják. Pár ezer forint is sokat számít, hiszen jelenleg több mint 148 millió öt éven aluli gyermek életveszélyesen alultáplált.

150 millió alultáplált gyermek vár segítséget

A kampányhoz idén is csatlakozott Fördős Zé, aki a legtöbb támogatást gyűjtő 5 csapattal egy különleges eseményen találkozik majd. Minden olyan résztvevőt pedig, aki minimum 20.000 Ft adományt összegyűjt, elismerő oklevéllel tüntet ki a szervezet.

További részletek a programról és a részvételi lehetőségekről itt: https://teistehetsz.unicef.hu/campaign/fozz-a-gyermekekert/

A 2023. augusztus 31-ig tartó Főzz a gyermekekért! adománygyűjtő akció lényege, hogy a résztvevők úgy segíthetik az éhező gyermekeket, hogy közben kikapcsolódnak a barátaikkal és saját közösségüket építik.

Minden gyermeknek szüksége van megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszerre ahhoz, hogy egészséges felnőtté válhasson. A világon összesen közel 150 millió 5 év alatti gyermek nem jut elegendő ételhez. A mélyszegénység, a háborúk és fegyveres konfliktusok, az akadozó globális ellátási láncok, a természeti katasztrófák és a klímaváltozás már a jelenben is érezhető éghajlati hatásai soha nem látott nehézségek elé állítják a családokat.

Az UNICEF élelmezési programjainak segítségével 1990 óta a felére csökkent az alultáplált gyermekek aránya, azonban még mindig óriási szükség van az összefogásra, mert ezek az eredmények újra veszélyben vannak a jelenlegi globális kihívások miatt. Aszályok és árvizek, tomboló viharok rombolják le a családok otthonait, az állatok elpusztulnak, a biztonságos ivóvíz elérhetetlenné válik. A vízhiány miatt különböző fertőzések és járványok ütik fel fejüket, amik a már eleve legyengült gyermekekre nézve halálos kimenetelűek lehetnek. Az elmúlt 40 év egyik legsúlyosabb aszálya pusztít Kelet-Afrikában, ami gyermekek millióinak életét veszélyezteti Etiópiában, Kenyában és Szomáliában.

A nyári kampányból befolyt támogatásokból az UNICEF terápiás élelmiszereket, tejet, kekszet, vitaminkészítményeket, tiszta ivóvizet, gyógyszereket és alapegészségügyi ellátást biztosít a válságövezetekben.

Az UNICEF Magyarország előző Főzz a gyermekekért! kampánya során több mint 2.600.000 Ft adomány gyűlt össze magánszemélyek és vállalati partnerek segítségével.

A szervezők idén új mottóval várják a résztvevők jelentkezését:
„Ne feledd, jót (t)enni jó!”

További információ és jelentkezés:
https://teistehetsz.unicef.hu/campaign/fozz-a-gyermekekert/

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek