2012. március 31.

Színházak éjszakája

Helyszín: Budapest
Kezdési időpont: 16:00

Március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden.


Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep!


A fővárosi színházak közös eseményét Tarlós István főpolgármester nyitja meg március 31-én, 16 órakor a Városháza téren. Egy színházi fotókból és plakátokból álló kiállítással nyitjuk meg a Színházak Éjszakája programsorozatot, amely egy hétig lesz látható a téren.


Rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívunk mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás. Ezen az estén: végigsétálhat egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban vagy meghallgathatja az Operettszínház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekintheti legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehet A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén vagy egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhat a legkedvesebb mesehősével, vagy aranyhallá változhat a Kolibri Színházban. Beülhet a rendhagyó Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására a Madách Színházba. Zenés kávéházi esten vehet részt a társulattal és szellemvasutazhat az Örkény Színházban. Megnézheti a Retró Lehetetlent és a Vodku zenekar koncertjét a Radnóti Színházban. Részt vehet a Hideg van koncerten a Thália Színházban és az Éjszakai kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekintheti az Álomfejtés című darab ősbemutatóját az Új Színházban. Meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését sikereikről, pályájukról és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.


A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.


A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint.


A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április 1-jén hajnalig tartanak.


Jegyár:


felnőtt karszalag 1700 Ft


diák karszalag 1000 Ft (diákigazolvánnyal váltható)


gyerek karszalag 100 Ft (6 éves korig)


Részletes programhoz kattinson ide



Programnaptár

vissza most előre
2012. március
H K Sz Cs P Sz V
272829
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Pirula Trend